Eindelijk: er bestaat een gezond alternatief voor gelnagels
©

Eindelijk: er bestaat een gezond alternatief voor gelnagels

Leestijd: 2 min

Nieuw in beautyland: gelnagels bestaan nu ook in stickervorm. Dankzij de SoPolish Protect & Peel semi permanente nagellak blijft twee weken onberispelijk, je nagel wordt beschermd door een stickertje en je verwijdert het zelf in enkele seconden tijd - zonder producten.

Dat daar nooit eerder aan gedacht werd. De voordelen zijn eindeloos:

 • De gelnagellak wordt niet rechtstreeks op je nagel aangebracht maar op een beschermende sticker die je er waar en wanneer je maar wil gewoon terug afhaalt.
 • Je moet dus niet naar een salon om de gellak te laten verwijderen.
 • Je moet ook niet aan de slag met aceton om de lak los te weken.
 • Verwijderen is eenvoudiger dan ooit, je pelt de lak er gewoon met sticker en al terug af.
 • Bovendien zijn de lakken volledig geurloos. Het resultaat ziet er ook uit zoals gewone gelakte nagels, al zijn ze veel egaler. Zo gaaf krijg je ze zelf nooit met gewone lak.

De techniek bestaat reeds twee jaar maar is vrijwel onbekend, enkel in een Pro Nails salon kan je terecht voor een behandeling.

Gel versus klassieke nagellak

Gewone nagellak houdt meestal maar enkele uren stand. In een mum van tijd chipt er wel ergens een stukje af. De nagellak goed laten opdrogen vraagt geduld en meestal loopt het daar al fout. Na een doorsnee dag -waarbij de post moet worden geopend en veters moeten worden geknoopt- is het resultaat vaak helemaal om zeep en loop je ongewild met afgebladerde nagels rond. Want neen, op Mary Poppins na heeft waarschijnlijk niemand die remover altijd binnen handbereik.

De semi permanente oplossing komt dan als geroepen. En dan zijn gelnagels de meest voor de hand liggende keuze.Het nadeel van klassieke gelnagels is dat het erg tijdrovend is. Het plaatsen duurt al snel een uur en na drie weken moet je ze laten bijwerken en zit je weer een uur in de behandelingsstoel.

Ze zelf verwijderen wanneer ze uitgroeien is ook een gedoe, dus ook daarvoor moet je weer bij die nagelspecialiste gaan aankloppen.Te veel moeite dus voor velen…

Wij houden van deze So Polish techniek omdat ze gelnagels toegankelijker maakt en  je er nadien geen omkijken meer naar hebt. Zelfs die dissolvant heb je dus niet meer nodig.

Zo gaat het in zijn werk

 1. Je kiest een kleur
 2. De nagel wordt in vorm gevijld
 3. Het nagelblad word niet afgevijld maar net mooi glad gepolijst om je nagel te verzorgen.
 4. Nagelriemen worden naar achteren geduwd en losse velletjes worden weggeknipt.
 5. Er wordt gezocht naar de stickers in de juiste maat en die worden op de nagel gekleefd en aan de rand afgevijld.
 6. Een eerste laag nagellak wordt aangebracht en wordt door een UV-lamp uitgehard.
 7. Een tweede laag volgt.
 8. Je nagel krijgt een glanzende topcoat die ook onder de lamp wordt uitgehard.
 9. Je nagels worden ontvet en je handen verzorgd met een handcrème en een kleine massage. En klaar!

De verschillende stappen in beeld gebracht in het fotoverslag

De proef op de som

Wij testten de ‘SoPolish Protect&Peel’ van ProNails al twee keer uit. De eerste keer bleef de lak echt twee weken feilloos zitten.

De tweede keer zag je bij twee nagels aan de kanten dat er heel kleine stukjes nagellak waren afgeschilferd, maar zo miniem dat je die kleine imperfecties heel makkelijk zelf retoucheert met een stipje gewone nagellak.

Wij zijn fan!

‘SoPolish Protect&Peel’ van ProNails. Je kunt hiervoor terecht in een nagelsalon dat met Pro Nails werkt.

en bij Lizzy Klums in Be Beautiful in Schoten, wwwbebeautiful.be,   Wezelsebaan 13, 2900 Schoten, tel: 03 434 99 34.

En bij  ‘Premium Salon, Pure Nails & Beauty’, Frankrijklei 132, 2000 Antwerpen. Voor meer adressen surf je naar www.pronails.be

Klik hier door naar de 13 must haves voor de perfecte wenkbrauwen

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Gelakte nagels, Nagellak, Pronails, Protect & Peel, Semi-permanente nagellak, So Polish.