De hoogtepunten van de SS21-show van Chanel
© Chanel

De hoogtepunten van de SS21-show van Chanel

Leestijd: 1 min

Tegen een achtergrond van grote witte letters die Chanel spelden in de stijl van het Hollywood Sign, presenteerde Virginie Viard gisteren de SS21-collectie van het Franse modehuis in het Grand Palais in Parijs. De hoogtepunten van de modeshow.

/

“Gabrielle Chanel en Karl Lagerfeld kleedden zoveel actrices in films en in het echte leven. Ik dacht aan hen die ons zoveel laten dromen. Maar zonder na te willen maken. Zonder in een vintage herhaling te vervallen. Ik wilde dat het heel vrolijk, kleurrijk en ook heel levendig zou zijn”, vertelde Chanel’s creatief directeur Virginie Viard over de collectie. Het excentrieke glitter- en glamourkantje van Hollywood stond dan ook centraal.

/

Piepkleine Chanel-tas

In navolging van de razend populaire Chiquito tas van Jacquemus, lanceert nu ook Chanel een piepklein handtasje. Viard presenteerde de iconische 2.55 tas van het huis is een mini variant. Het microtasje zagen we zowel rond de nek – met parels! – van modellen als crossbody, rond de heupen en ook onder de arm voorbijkomen op de catwalk.

/

Plussize model

Vorig seizoen liet Chanel voor de eerste keer in 10 jaar een plussize-model over de catwalk lopen. Uitverkorene van dienst was het Nederlandse model Jill Kortleve. Ook dit seizoen was de Hollandse schone van de partij. Zij liep overigens ook onlangs nog mee in de show van Fendi en Versace tijdens Milan Fashion Week.

/

Het waanzinnige decor

Niet alleen met hun collecties maken ze indruk bij Chanel. Neen, ook de waanzinnige settings waarin de modeshows steevast plaatsvinden, zijn het vermelden waard. Dat was gisteren niet anders. Voor hun show op de laatste dag van Paris Fashion Week, kozen ze voor grote witte letters die Chanel spelden in de stijl van het Hollywood Sign. Zoals altijd vond de show plaats in het Grand Palais in Parijs.

/

Lees meer Marie Claire op: Eerste overzichtstentoonstelling over Coco Chanel opent in Parijs. Vijf spa’s om in te relaxen en resetten. 

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Chanel, Gabrielle Chanel, Ss21.