Versace stuurt voor het eerst plussize modellen de catwalk op
© Imaxtree

Versace stuurt voor het eerst plussize modellen de catwalk op

Leestijd: 1 min

Normaal lopen er tijdens de modeshows van Versace alleen modellen met maatje 0 over de catwalk. Afgelopen weekend tijdens Milan Fashion Week liepen voor het eerst 3 plussize modellen mee. 

/

Het is en blijft best schrijnend dat dit nog steeds nieuws is, maar goed. Voor het eerst in de 42-jarige geschiedenis van modehuis Versace, liepen er plussize modellen over de catwalk. Donatella koos voor de Nederlandse Jill Kortleve, de Britse Alva Claire en de Amerikaanse Precious Lee.

Passend in het sexy onderwaterwereld thema genaamd ‘Versacepolis’, was Kortleve te zien in glanzende kokerrok en fel gekleurde crop top. Claire en Lee droegen allebei vrolijk gekleurde jurken met een patroon van zeesterren. Donatella liet zich hiervoor inspireren op de SS92-collectie van het merk ‘Trésor de la Mer‘. De modellen liepen dan ook over de catwalk met nat haar en glanzende huid. Er waren verder heel wat met kristallen bezette beha’s te zien, rokken met veel tule en korte cardigans.

https://www.instagram.com/p/CFkzem_AO2k/?utm_source=ig_web_copy_link

/

Keert het tij nu echt voor plussize modellen?

Kortleve is goed op weg om één van de meest populaire modellen van het moment te worden. Zo liep ze recent nog shows voor Alexander McQueen, Jacquemus, Valentino en Fendi. Ze was vorig seizoen tevens ook het eerste plussize model ooit dat een show voor Chanel mocht lopen. Overigens gaf ze wel aan het vervelend te vinden om omschreven te worden als plussize. “Ze is curvy, maar voor een plussize model is ze eigenlijk vrij mager. Ze wil niet dat echte plussize modellen zich de vraag stellen: als zij al plussize is, wat ben ik dan?”, zei Wietske Norbart van The Movement Models daar eerder over aan De Standaard.

Alva Claire was eerder al te zien op de Savage x Fenty modeshow van Rihanna vorig jaar en ze liep ook al op de catwalk van Collina Strada, Mimi Wade en LaQuan Smith. Precious Lee werd recent het nieuwe gezicht van Miu Miu en scoorde haar eerste cover voor modetijdschrift Vogue.

Vorig seizoen liepen slechts 46 plussize modellen over de catwalk in de vier grote modesteden New York, Milaan, Parijs en Londen. Het seizoen daarvoor waren dat er nog 86. Hopelijk keert het tij opnieuw met deze SS21-shows.

Jill Kortleve

Jill Kortleve – Imaxtree

Precious Lee

Precious Lee – Imaxtree

Alva Claire

Alva Claire – Imaxtree

Lees meer Marie Claire op: De modeshow van Fendi was divers, intiem en familie stond centraal. Moschino toont nieuwe collectie op poppen. 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Jill kortleve, Milan fashion week, Plussize model, Versace.