In beeld: dit is wat we onthouden van Jacquemus FW19
©

In beeld: dit is wat we onthouden van Jacquemus FW19

Leestijd: 1 min

In de buitenwijken van Parijs vorige week werd een pakhuis omgebouwd tot "Place Jacquemus", een kleurrijk stadsplein in het zuiden van Frankrijk, indrukwekkend en zoals men zegt: “Precies echt". Simon Porte Jacquemus, tot sommigen al tot 'nieuwe Karl Lagerfeld' gekroond, presenteerde er zijn collectie 'La Collectionneuse’.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

“LA COLLECTIONNEUSE” WINTER 2019/2020

Une publication partagée par JACQUEMUS (@jacquemus) le

Lees ook: 13 x de miniatuur handtas: hoe kleiner, hoe multifunctioneler

La Collectionneuse

Voor het ontwerpen van La Collectionneuse liet Jacquemus zich drijven op herinneringen van zijn onbezonnen jeugd op het Zuid-Franse platteland. Dat bewijzen de vele broekpakken, jumpsuits, en dubbelzijdige jassen, geïnspireerd op werkkledij. Wat de zuiderse touch betreft – het handelsmerk van Jacqumeus -, dat werd verzorgd door het hyper opvallende kleurenpalet: roze, fel oranje, groen en azuurblauw.

Mini Le Chiquito

Accessoires zijn Jacquemus Forte en het Franse label staat bekend om zijn spel met proporties. Na de enorme strohoed en de gigantische strandtas, kiest Jacquemus nu voor het ander uiterste. Hij pakt uit met de miniscule handtas Mini Le Chiquito en doet daarmee het internet losbarsten. Praktisch? Misschien niet zo, maar dat is voor de ontwerper geen (jacque)must! Op zijn Instagrampagina stelt hij zijn volgers de vraag “Wat zou erin passen?”. Wij gokken… een Tic Tac’je.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Catwalk, Jacquemus, Modeweek, Paris fashion week.