De gezelligste pop-up zomerbars in Vlaanderen
© Instagram m_museum & Verdwaald.be

De gezelligste pop-up zomerbars in Vlaanderen

Leestijd: 4 min

Het weerbericht voorspelt de komende dagen opnieuw heerlijk zomerse temperaturen. Hoog tijd om al je vrienden bijeen te roepen om samen een terrasje te doen. Wij zochten en vonden speciaal voor jou de acht gezelligste pop-up zomerbars in Vlaanderen!

Zebrabeach – Gent

Keuze genoeg wat zonnige terrasjes betreft in Gent, maar pop-up zomerbar Zebrabeach is zonder twijfel de meest unieke locatie om van een drankje te genieten. Zebrabeach is een strand in het midden van de bruisende stad. Op deze uniek locatie kan je met je voeten in het water genieten van een heerlijke cocktail of mocktail. Elke donderdagavond kan je er ook dansen op zomerse livemuziek.

A cocktail a day… 🍹 #eindelijkgrotevakantie

Een bericht gedeeld door Zebrastraat – Beach – Woods (@zebrastraat) op

Zebrabeach. Zebrastraat 32/001 Gent. Geopend van 14 juni tot 2 september 2018. Gesloten bij regenweer.

/

Nuba-R – Kortrijk

In Nuba- R in Kortrijk waan je je op vakantie, maar dan dicht bij huis! Het pop-up concept is verhuisd van locatie, maar de look & feel is nog minstens even gezellig als de voorbije jaren. Nuba- R is ook kindvriendelijk, want er zijn veilige en afgesloten speelzones voorzien voor de allerkleinsten. Op de uitgebreide menukaart vind je een ruime keuze aan bier, wijn en cocktails. Er zijn zelfs drankjes speciaal voor kinderen! Je kan er ook terecht voor tapas, snacks of een heerlijk dessert.

Focus on summer feelings 🏖🌿☀️ #kortrijk

Een bericht gedeeld door Nuba-R (@nubar_8500) op

Nuba- R. Trakelweg, Kortrijk. Geopend van 1 juni tot 2 september 2018.

/

Bar/A/Muze – Leuven

In Leuven kan je voor het zesde jaar op een rij terecht op het dakterras van het M-museum. Het dak wordt omgetoverd tot een waar paradijs voor bon-vivants. Je kan er van donderdag tot zondag genieten van lekkere drankjes in comfortabele loungezetels. Elke avond wordt er ook een optreden georganiseerd. De optredens zijn een leuke mix van woord, muziek en comedy. Dit jaar komen onder andere Rob Vanoudenhoven, Iwein Segers, Anne Rune en Ed Carlsen optreden in de prachtige skybar.

Heerlijke zomeravond, ideaal begin van het #weekend! #baramuze #tamuzement #zomerinm

Een bericht gedeeld door M-Museum Leuven (@m_museum) op

Bar/A/Muze. Leopold Vanderkelenstraat 28, Leuven. Geopend van 19 juli tot 19 augustus.

/

Jardim – Antwerpen

Aan de Scheldebocht in Antwerpen waan je je plots in een oase van rust. Jardim is een hippe pop-up bar in een bohemiaanse sfeer. Vanop het stAckterras kan je genieten van een prachtig uitzicht op de Schelde. Je kan er elke avond terecht voor heerlijk fingerfood en BBQ, terwijl je met je voeten in het zand de prachtige zonsondergang kan bewonderen.


Jardim. Scheldekaai 28, Antwerpen. Enkel geopend bij mooi weer.

/

Oskar – Waregem

In Waregem kan je terecht op het dakterras van de nieuwe hippodroomgebouwen. Oskar is een uniek pop-up concept waar je tijdens de zomer elke avond kan genieten van cocktails, tapas en een mooi uitzicht over de stad. De verfijnde tapas wordt gemaakt door David Selen van restaurant L’Improviste.

Only good vibes & fun people 😏🌸 #oskar #rooftopbar #waregem #hippodroom

Een bericht gedeeld door Oskar Bar (@oskar_waregem) op

Oskar. Holstraat 95, Waregem. Geopend vanaf 1 mei tot september. 

/

Bar Bricolage – Gent

Dit jaar kan je voor de derde keer op een rij terecht bij Bar Bricolage in Gent. Bar Bricolage is het paradepaardje van TOTUM, een Gentse organisatie die veel belang hecht aan upcycling. Tachtig procent van wat er werd gevonden op de oorspronkelijk verwilderde plek werd hergebruikt in het project. Het resultaat? Een groene oase van rust met een heerlijk ruw kantje. Je kan er terecht voor drankjes en hapjes en er staan ook verschillende optredens op het programma. Daarnaast worden ook spellen zoals Kubbs of petanque voorzien.

Bar Bricolage. Chinastraat 1, Gent. Geopend van 15 juni tot eind september.

/

Bagatelle – Oostende

Badstad Oostende verwelkomt dit jaar de nieuwe zomerse pop-up bar Bagatelle. Bagatelle bevindt zich tussen het strand en de hippodroom van Oostende. De unieke locatie is volledig ingekleed op basis van foto’s van vijftig jaar geleden, toen er ook een uitbating was op dezelfde locatie. Je kan er terecht voor lekkere wijntjes, cocktails en een tiental verschillende tapas.

Bagatelle, Oostende. Geopend vanaf 21 juni. 

/

Zomerfabriek – Antwerpen

De Zomerfabriek in Berchem is terug… en groter en beter dan ooit! Dit jaar werd de zomerbar omgetoverd tot een echte secret garden. In de Zomerfabriek kan je enkele dagen terecht voor een ontspannen namiddag met spoken word en livemuziek. terwijl de locatie op andere dagen de place to be is voor een goed feestje. Je kan er terecht voor een verfrissend drankje, maar ook voor heerlijke Asian cuisine aan een laag prijsje.


Zomerfabriek. Minkelersstraat 2, 2018 Antwerpen. Geopend van 19 juni tot 2 september.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Pop-up zomerbar, Zomerbar.