De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins
© Raia Maria-Laura

De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 3 min

Marie Claire's fashion director Elspeth Jenkins verklapt elke twee weken haar favorieten onder de noemer 'live, love, laugh en laat maar'. Waarbij live voor de plekken staat waar wij willen zijn, love de dingen die we willen uitproberen, laugh waar we strijk mee gaan en laat maar betekent gewoon nevermind.

LIVE

De e-pero heeft ons door 3 lockdowns gesleept, want geef toe: als er iets is dat je sane houdt dan zijn het je vrienden wel, in combinatie met alcohol.Gelukkig zijn we ondertussen terug toe aan de real deal en met het weer dat we deze week krijgen is het tijd om terug buiten te leven. Ik wissel het terras deze keer voor een Heiperitief, georganiseerd door het charmante Hotel Jerom, pal over de ingang van de Kalmthoutse Heide.

De sfeer is er gemoedelijk en de kamers mooi ingericht en luxueus. Eigenaresse Kato geeft je met veel enthousiasme een woordje uitleg over wat er allemaal te beleven valt in de omgeving. Check in voor een zalig weekend in de natuur en loop in de vooravond langs de receptie voor je Heiperitief-mand vol huisgemaakte hapjes waar je blij van wordt. Zoals gemarineerde scampi’s, buffelmozzarella met pesto, hummus, vers desembrood en een flesje wijn. Alles voor een fantastische picknick op een idyllisch plekje naar keuze in de Kalmthoutse Heide. Neem een dekentje mee en chill.

Je boekt al een kamer vanaf € 99 per nacht. Putsesteenweg 125, 2920 Kalmthout. Meer info: hoteljerom.com.

Hotel Jerom

/

LOVE

Ik hou van een man met stijl. Toevallig hebben de mannen van het Gentse maatwerklabel SCHAAP Tailors bakken stijl in huis dus een collab met een stijlicoon kon niet ontbreken: ze brengen in samenwerking met Bent Van Looy en de premium Belgische linnen producent Libeco een collectie limited edition hemden uit die weggelopen lijken uit een Hemingway roman of de film The Talented Mr Ripley. De collab is stijlvol en duurzaam, want de hemden worden gemaakt uit deadstock stoffen, een overschot die is ontstaan uit overproductie voor een prestigieus Japans kledingmerk. De shirts worden volledig op maat gemaakt, in Europa geproduceerd en je hebt ze binnen de 4 weken om het lijf. Ooooh waar blijft die congé aan de Italiaanse Riviera…

SCHAAP x Bent Van Looy. Meer info: schaaptailors.be.


/

LAUGH

Je hebt zo van die vrienden die je niet naar huis krijgt, maar die langs de andere kant nooit echt last hebben van fomo omdat de optie bedje in hun ogen even leuk is als een rave. Ik ben die vriendin. Toen we nog over een uitgaansleven konden spreken, bleef ik vaak hangen tot een kot in de nacht, maar ik laat er mijn slaap niet graag voor, dus die werd ruimschoots aangevuld met een weekend in bed. En daar horen fancy lakens bij.
Vorige maand ontdekte ik het AIRism beddengoed van Uniqlo. De stof ademt en heeft een verkoelend effect op je lichaam met de Cool Touch. Na het wassen is alles in no time droog dus dit comfort is waar je je ganse leven naar op zoek bent. De collectie is er in 4 kleuren. Slaapwel!

PS: man en kind op de foto zijn gelukkig niet van mij.

Vanaf € 9,90 voor een kussensloop. Meer info: uniqlo.be.

Uniqlo

/

LAAT MAAR

Ik heb het deze week helemaal gehad met tv. De laatste maanden was ik in de ban van renovatieshows als Huis Gemaakt en Blind gekocht. Dus de ontgoocheling was te groot toen favoriete deelnemers Harry en Jerina naast hun droomhuis grepen. Een huis met persoonlijkheid dat vol liefde werd ingericht. Maar bon, er zat een plint scheef dus we gingen maar voor het basic huis en dito koppel in Lokeren. Tv en ik: het zal nooit een goede match worden.

Dus dan maar terug naar het internet… Ik ben helemaal geobsedeerd door It’s a Sin, nu te bekijken op VRT NU. Deze Britse reeks speelt zich af in de gay-community van Londen in de jaren ’80 en draait rond de vriendengroep van smalltown boy Ritchie, vertolkt door Olly Alexander, die in aanraking komen met het AIDS-virus. Een prachtige reeks met hoofdpersonages die je meteen in je hart sluit. Het enige minpunt is dat de serie maar uit 5 afleveringen bestaat, dus ik snel op zoek moest naar een nieuws 80’s fix. Enter Halston op Netflix. We volgen de opkomst en teloorgang van de grootste Amerikaanse designer aller tijden, met een vriendenkring van Liza Minelli tot Bianca Jagger, die ten onder is gegaan aan zijn verslavingen aan geld, drugs, drank en seks.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Elspeth jenkins.