De beste tips voor een stralende bruidsmake-up
© Pers

De beste tips voor een stralende bruidsmake-up

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Op de dag van je leven wil je er niet alleen prachtig en blij uitzien, je wil je ook comfortabel voelen én jezelf blijven. We vroegen twee visagisten naar de ultieme make-up do's en don'ts voor bruiden op hun grote dag.

/

De hulp van een visagist inschakelen doe je om verschillende redenen. “Een verwenmomentje bij de start van een heel stresserende dag is een fijn begin”, zegt MUA Sabine Peeters. “Daarnaast hebben wij de professionele producten en technieken om jouw looks helemaal te kunnen benadrukken en om alles zo lang mogelijk vers op zijn plaats te houden. Het is een beetje zoals een fotograaf inhuren: kan je zelf ook foto’s maken? Ja dat kan, maar het resultaat zal minder kwalitatief zijn en het is alvast een zorg die je kan wegschrappen.”

“Moodboarding is een manier om al je ideeën samen te brengen en te stroomlijnen. Als visagiste doe ik wekelijks beroep op moodboards om voor elke productie of shoot de juiste sfeer vast te leggen. Ook trouwers kunnen gebaat zijn bij het juiste moodboard om hun look helemaal af te stemmen op wie ze zijn, wat ze willen en waar ze onbewust helemaal warm van worden. Traditional glam of boho: via een board kom je te weten welk type je bent.”

/

Recuetasje

“Natuurlijk zal nooit alles vlekkeloos verlopen, maar op sommige zaken kan je je helemaal voorbereiden zonder al te veel extra werk. Neem een rescuetasje mee: een lichtgewicht toilettasje gevuld met kleine essentials die je kunnen helpen in noodgevallen. Denk: wattenstaafjes, veiligheidspeldjes, haarschuivers en verfrissingsdoekjes. Neem ook je favoriete make-upproducten en make-upborstels mee voor eventuele touch ups.”

“Kies de juiste foundation voor je make-up look. Op een te dekkende en matte basis zie je elke vlekje dat door zweetdruppels wordt achtergelaten en een te glowy product laat je extra glanzen, wat de foto’s zal beïnvloeden. Kies daarom voor een lichte, semi-transparante foundation met een satin finish. Werk met een goeie primer voor gelaat en ogen zodat je makeup zolang mogelijk op zijn plaats blijft. Ook een fixing spray kan je daarbij helpen. Werk met waterproof producten voor wimpers en wenkbrauwen.”

100% jezelf

De belangrijkste do volgens visagiste Ines Borgonjon: blijf altijd dichtbij je eigen stijl. “Je trouwdag is niet het moment om iets nieuws te proberen. De verleiding is misschien groot om op je speciale dag voor een bijzondere look te gaan, maar het is van uiterst belang dat je er blijft uitzien als jezelf. Natuurlijk mag het een tikje meer zijn, het is immers een feestelijke gelegenheid. Maar als je niet gewoon bent om felle lippenstift of een extravagante eyeliner te gebruiken, zou ik dat ook niet doen op je trouwdag. Blijf 100% jezelf.”

“Ik leg graag het accent op de ogen en een glanzende en gezonde huid. Een felle mond is mooi, maar vraagt onderhoud en aandacht. En misschien heb je tijdens een drukke dag wel geen tijd om je lippen bij te werken. Daarom vind ik een neutrale lipstick of subtiele balsem wel handig. Je kan de lippen bijwerken zonder in de spiegel te moeten kijken.”

Lees ook: 15 cadeautips voor moederdag

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Bruid, Bruidsmake-up.