De beste tips tegen een droge huid in de winter
© Getty Images

De beste tips tegen een droge huid in de winter

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De koude temperaturen plegen vaak een aanslag op het humeur én de huid. Tijdens de wintermaanden is een droge huid – door koude temperaturen en droge lucht - hét grote skincareprobleem om aan te pakken. Met deze tips krijg je binnen no-time een gezond en glowy velletje.

/

Hydrateren, hydrateren en nog eens hydrateren: dé belangrijkste stap in je winterse beautyroutine. Zoek een rijke crème die bij je huidtype past. Vermijd verzorgingsproducten met alcohol, parabenen, ceramiden en zuren: die drogen de huid vaak verder uit. Ingrediënten die je wel wil in je skincare? Hyaluronzuur, bakuchiol, aminozuren en glycerine. Vergeet de droge huid niet te preppen met een zacht, vochtherstellend maskertje, zo trekt de crème beter in, en schaf een zachte cleanser aan (op basis van kamille of havermout bijvoorbeeld).

Tijdens de wintermaanden is het koud buitenshuis, dus houden de meesten van ons het binnen graag warm en zetten we de verwarming het liefst op zijn hoogst. Maar dat zorgt voor droge lucht wat leidt tot een droge huid. Zet de verwarming dus een tikje lager, probeer de lucht in huis vochtig te houden en plaats een diffuser zodat de huid constant gehydrateerd wordt. Een luchtvochtigheid van tussen de 50 en 70 procent is ideaal. Vermijd ook te hete en lange douches of baden. 

Eet je droge huid gezond

Verwerk voeding die gezonde vetten bevat in je dieet, zoals walnoten, avocado en olijfolie. Ook waterrijke groenten en fruit zoals komkommer, selderij en watermeloen geven de huid een boost. Beperk het gebruik van alcohol en cafeïne. Dat zijn boosdoeners die zorgen voor dehydratatie.

Een uitgedroogde huid moet ook van binnenuit verholpen worden, dus drink voldoende water, vooral ‘s morgens. We worden vaak gedehydrateerd wakker dus drink een halve liter water bij het opstaan. Een paar glazen water zorgen ineens ook voor een energieboost. Voeg een schijfje komkommer of een scheut citroensap toe voor een extra dosis antioxidanten en vitaminen.

Shop hieronder een selectie aan producen die ideaal zijn voor in de winter:

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Laat je inspireren door deze 5 beautytrends recht van de catwalk. Waarom K-beauty ook in 2021 brandend relevant blijft. Onze 10 favoriete beautyproducten onder de € 10.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.