De beste mascara’s volgens de redactie van Marie Claire
© MCB

De beste mascara’s volgens de redactie van Marie Claire

Leestijd: 1 min

Perfect gekrulde wimpers à la Audrey Hepburn, wie droomt er niet van? De redactie ging op zoek naar serieus volume en zet een aantal favoriete mascara’s op een rij.

Eerst en vooral, enkele gouden tips voor het optimaal aanbrengen van mascara:

  • De zigzagtechniek: Om klonters te vermijden en de wimpers te verlengen moet je zo dicht mogelijk bij de wortel beginnen en in een zigzagbeweging naar boven borstelen.
  • Op en neer-beweging van het borsteltje in de tube: Om de levensduur van je mascara’s te verlengen en hun textuur intact te houden, moet je voorkomen dat je te veel lucht in de tube pompt. Wanneer je je mascara opendoet, draai je hem beter los, totdat het borsteltje volledig uit de tube is. Ook wanneer je je mascara sluit, vermijd je best het borsteltje met een rechte beweging in de tube te duwen, waardoor er lucht naar binnen wordt gedrukt.
  • Bij rechte of hangende wimpers, komt mascara sneller in direct contact met de huid en is de kans op uitlopen groter. Indien je zo’n wimpers hebt, is het aangeraden om een wimperkruller te gebruiken voor je de mascara aanbrengt
  • Nog steeds last van uitlopende mascara? Ontdek dan hier onze 5 ultieme tips van een expert.

De beste mascara’s du moment

Lees ook: 5 gouden tips om droog haar te bestrijden.

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beauty, Make-up, Mascara.