De beste lichaamscrèmes volgens de redactie van Marie Claire
© Shutterstock

De beste lichaamscrèmes volgens de redactie van Marie Claire

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Lichaamsverzorging is booming en de verzorgingsproducten voor het lichaam zijn geavanceerder dan ooit. Dit zijn de favorieten van de redactie. 

/

Skinification is één van de meest trendy woorden op het gebied van lichaamsverzorging. De term wordt gebruikt om aan te duiden dat bepaalde trends, gewoonten of producten die oorspronkelijk gericht waren op het gezicht, nu ook worden toegepast op andere delen van het lichaam.

Het idee achter skinification is dat dezelfde aandacht en zorg die aan het gezicht wordt besteed, nu wordt uitgebreid naar de rest van het lichaam. De toepassing van gezichtsserums, exfolianten, en andere huidverzorgingsproducten worden beschouwd als aspecten van skinification.

Skinification heeft bijgedragen aan de groeiende populariteit van bodycrèmes, serums en andere gespecialiseerde huidverzorgingsproducten die voorheen vooral met het gezicht werden geassocieerd. Hydraterende en verzorgende crèmes voor het lichaam worden geformuleerd met ingrediënten zoals niacinamide of salicylzuur, die doorgaans aanwezig zijn in gezichtsverzorgingsproducten. Veel bodycrèmes bevatten tevens verzachtende elementen, zoals sheaboter, cacaoboter of glycerine, en voedingsstoffen zoals vitamines en antioxidanten.

/

Dit zijn onze favoriete lichaamscrèmes

 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Body, Lichaamscrèmes, Skincare, Skinification.