De beauty- en badkamergeheimen van Marie-France Vodikulwakidi
© Sarah Gahiga

De beauty- en badkamergeheimen van Marie-France Vodikulwakidi

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Snoozen, zelfgemaakte gezichtsmaskers op basis van koffie en zichzelf en geliefden op de eerste plaats zetten: PR-consulente, dj, presentatrice en model Marie-France Vodikulwakidi vertelt over de producten in haar badkamerkast, schoonheidsroutines en beautyrituelen.

/

Vertel ons iets over je ochtendroutine.

“Ik ben de koningin van het snoozen: ik hou ervan om wakker te worden op een zachte manier, met natuurlijk daglicht, rond 8 uur. De geur van koffie maakt me blij. Ik neem ’s morgens en ‘s avonds een douche. Mijn gezicht was ik met koud water en naargelang het seizoen gebruik ik een moisturizer of een olie. Mijn huid is nogal droog dus moisturizen is een must. De dagcrème Belle de Jour van Kenzoki is een favoriet.”

En je avondritueel, hoe ziet dat er uit?

“Make-up verwijderen is een belangrijke stap. Ik kan er niet tegen om met make-up naar bed te gaan. Ik gebruik een make-up remover van Caudalie of Seasonly. Op reis neem ik steeds de reiniger Naturally Clean van Nivea mee, een soapbar die weinig plaats inneemt en zeker niet lekt. Dode cellen verwijder ik door elke week te scrubben, met arganzeep of zwarte zeep en een Afrikaans scrubsponsje, heel populair in Afrika. Ik mix niet graag veel producten tegelijk en verkies bioproducten zoals kokosnoot, arganolie, karitéboter en rozenwater. Ik ben verslaafd aan flossen, ik flos mijn tanden meerdere keren per dag. Het houdt gaatjes weg.”

/

Welke beautyproducten kan je niet missen?

“De vochtinbrengende bodylotion Lipikar van La Roche-Posay voedt mijn lichaam zonder een vettig gevoel achter te laten en heeft een neutrale geur. De lipbalsem Extra Lip Tint van Bobbi Brown geeft een oranje tint aan mijn lippen waardoor ze glanzen en gevoed worden op een natuurlijke manier. Het oogpalet Eye Shadow x 6 van M.A.C heeft de perfecte combinatie van tinten die me een wakkere uitstraling geven, zelfs als ik moe ben.”

Lees ook: De beauty- en badkamergeheimen van Kim Peers.

Je ultieme trucje om er snel beter uit te zien?

“Ik doe al jaren aan microblading. Mijn wenkbrauwen zijn vrij licht, microblading zorgt voor een intensere blik en mooi gevormde wenkbrauwen. Het effect houdt 6 tot 9 maanden.”

Welke beautytrend zegt je niets?

“Behandelingen zoals botox en fillers die het leven uit je gezicht halen. Ik ben heel expressief, zonder die gezichtsuitdrukkingen zou ik mezelf niet zijn.”

/

Naar welk mirakelproduct ben je nog op zoek?

“Een product dat de teint van mijn gezicht uniform maakt, puistjes verwijdert zonder mijn huid te beschadigen en ik niet elke dag hoef te smeren. Een alles-in-één product dat al mijn huidproblemen aanpakt dus.”

Hoe ga je om met ouder worden?

“Mensen schatten me vaak 10 jaar jonger dan mijn werkelijke leeftijd. Ondanks het feit dat ik een paar maanden geleden mijn eerste grijze haar ontdekte, heb ik het gevoel dat ik ouder word als een goede wijn. Leeftijd is een gemoedstoestand: ik probeer er niet jonger uit te zien, ik voel me gewoon vrij en jong.”

Hoe zorg je voor je innerlijke beauty?

“Therapie: wanneer ik er behoefte aan heb, ga ik naar een psycholoog. Ik voel me op mijn gemak om met haar over mijn problemen en onzekerheden te praten. Ik verloor mijn eerste kind op 28 decemer 2021. Onze zoon Lior leefde 27 uur en ik voelde een explosie van liefde toen ik hem voor de eerste keer ontmoette. Mijn zoontje verliezen na zo’n korte tijd was een tragedie, maar zelfs in de duisternis vond ik schoonheid. Schoonheid verschijnt vaak op momenten wanneer je het niet verwacht. Mijn verwerkingsproces verloopt stap voor stap en dat doe ik door mezelf op de eerste plaats te zetten, te genezen en te genieten van mijn geliefden.”

/

Hoe wil je eruitzien op je zeventigste?

“Ik hoop er min of meer hetzelfde als nu uit te zien, misschien wat sportiever en met wat grijze haren. Ik hoop tegen dan wat rust in mijn hoofd gevonden te hebben.”

Nog een laatste beautytip?

“De mix van koffiegruis met arganolie en honing is een gemakkelijk zelfgemaakt recept om de huid te zuiveren.”

Lees ook: De beauty- en badkamergeheimen van Natalie Joos

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beautygeheimen.