De beauty- en badkamergeheimen van Tamara De Mey
©

De beauty- en badkamergeheimen van Tamara De Mey

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Zelfuitgevonden aromatherapie onder de douche, cruelty free beautyproducten en met een grote fles water naar bed: Tamara De Mey, mede-oprichter van creative agency Turbulence, dat o.a. beautymerken als Aesop en Le Labo in zijn portfolio heeft.

/

Vertel ons iets over je ochtendroutine.

“Het eerste kwartier vind ik het moeilijkste deel van de dag. In de douche maak ik daarom gebruik van een zelf uitgevonden versie van aromatherapie om mijn ochtendhumeur om de tuin te leiden. In Hotel Pigalle in Parijs ontdekte ik jaren geleden de verzorgingsproducten van Le Labo, die daar rijkelijk aanwezig zijn in de badkamer. Intussen staan die ook in mijn eigen douche en kan ik zowat alles op basis van Japanse cipres en de naar koffie geurende bodyscrub sterk aanraden tegen elke mogelijke vorm van morning blues.”

En je avondritueel, hoe ziet dat er uit?

“’s Avonds is er iets meer sprake van een ritueel, alhoewel alles ervan afhangt in welke staat ik naar bed ga. Op avonden wanneer de langetermijneffecten van huidsverzorging mij fris voor de geest staan, reinig ik mijn gezicht, gebruik ik een tonic en doe ik een nachtcrème op. Op minder heldere avonden zet ik in op hydratatie door een grote fles water mee te nemen in bed.”

Welke beautyproducten kan je niet missen?

De Seeking Silence Facial Hydrator van Aesop is voor mijn huidtype de ideale hydraterende en kalmerende crème. De geur ervan is signature Aesop, onimiteerbaar en extreem deugddoend. Moroccanoil’s verzorgende, op arganolie gebaseerde Treatment is een wondermiddel. Je hebt slechts enkele druppels nodig om je haren van een langdurige en natuurlijke glans te voorzien. De lippenbalsem van Le Labo werkt voor mij uitstekend en is bovendien volledig vegan en cruelty free. Dat laatste is helaas nog altijd geen evidentie in de beautysector, maar als je echt wil, vind je voor alles het geschikte cruelty free alternatief.”

Naar welk mirakelproduct ben je nog op zoek?

“Een zonnecrème die niet pikt in je ogen, wanneer je aan het sporten bent en begint te zweten. Een zonnecrème die tout court niet vet en plakkerig is, zou ook een toffe uitvinding zijn.”

Je lievelingsbeautyadresjes?

“Recent ontdekte ik Retreat in Rotterdam, een smaakvol adresje. Naast een winkel met een eigen productaanbod, kan je in Retreat ook verschillende behandelingen laten doen in een rustgevend, Aziatisch geïnspireerd kader. De Brusselse flagshipstore van Aesop werd ontworpen door Belgisch architect Bernard Dubois: het interieur bestaat grotendeels uit de typische gele bakstenen die in de jaren dertig aan de Belgische kust werden gebruikt. Dat klinkt wellicht minder verleidelijk dan wat ik bedoel. Maar de interpretatie van Dubois maakt het tot de mooiste beautywinkel die je in België vindt. Online vind ik Bio’ty Lab een geslaagd concept. Oprichtster Anne was vroeger een modejournaliste en zag er altijd stralend uit op events, dus dat helpt naar geloofwaardgheid toe. Het aanbod bestaat uit natuurlijke en biologische verzorgingsproducten.”

Je ultieme trucje om er snel beter uit te zien?

“Een uurtje voor je naar een event moet een liter water drinken, maakt dat je er plots een stuk frisser uitziet. Heb je echt geen tijd, plets dan gewoon wat ijskoud water op je gezicht: de meest eenvoudige manier om snel de huid te verstrakken.”

Welke beautytrend zegt je niets?

“Ik heb ooit omwille van professionele redenen een drie dagen durende sapjeskuur gevolgd, waarbij je het 72 uur lang zonder enige vorm van vast voedsel moet stellen. Zo’n kuur zou goede effecten voor de huid hebben, maar het neemt je ook wel in sneltempo alle zin in het leven af.”

Lees ook: De beauty- en badkamergeheimen van Kim Maes

Hoe ga je om met ouder worden?

“Ik word volgend jaar 40, toch een mijlpaal, merk ik. Sporten helpt me om te relativeren. Een gezonde geest in een gezond lichaam, of zoiets. Al neemt het niet weg dat ik bij momenten zeer dramatisch kan doen over een nieuw ontdekte rimpel.”

Je favo beautytip?

“Toen mijn grootmoeder gevraagd werd hoe het kwam dat ze zo goed als geen enkele rimpel had op 90-jarige leeftijd antwoordde ze dat je je gezicht nooit mag afdrogen nadat je het gewassen hebt. Ze zweerde ook alleen bij Sunlight zeep voor het gezicht: haar rimpelloze huid lag dus wellicht gewoonweg aan haar goede genen.”

www.turbulence.be

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Aesop, Beautygeheimen, Le labo, Skincare.