De 5 ultieme beautytips van Parisienne Violette Serrat
© Violette Serrat

De 5 ultieme beautytips van Parisienne Violette Serrat

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

De Franse beautylook en esthetiek van Parisiennes zijn een wereldwijd fenomeen: iedereen wil wel een beetje van de dromerige, coole en zorgeloze je ne sais quoi die Franse vrouwen uitstralen. Goed nieuws: volgens visagiste en geboren en getogen Parisienne Violette Serrat – de belichaming van très chic - kan iedere vrouw zich de stijl à la Parisienne eigen maken. Haar tips om een beetje joie de vivre in je beautylooks te krijgen.

/

Eerst je lifestyle, dan je look

“In Frankrijk komt gelukkig zijn op de eerste plaats. Onze lifestyle is belangrijker dan onze look. Dé Franse beautylook bestaat niet, iedereen is mooi. Het gaat er om om je natuurlijke schoonheid te aanvaarden en je gelaatstrekken in de verf te zetten met enkele kleine pops. Make-up is slechts een tool is om je eigen je ne sais quoi te creëren.”

Less is more

“Ik hou van kleur en glitters: ideaal om instant wat drama aan je look toe te voegen. Twee lievelingsproducten uit mijn nieuwe make-uplijn, Violette_FR, zijn de oogschaduwen Yeux Paint in Bleu de Minuit en Rose d’Aurore, maar toch beschouw ik mezelf als een minimaliste. Het is niet zo dat de Franse look helemaal moeiteloos is. Maar de moeite die we er in steken is minimaal, en we houden wel van een sluier mysterie. Evenwicht is het allerbelangrijkste wat make-up betreft. Het is geen goed idee om teveel te doen in één keer. Ik kies één zone uit: ofwel ga ik voor een sterke lip ofwel voor opvallende ogen. Als je voor een rode mond gaat, draag dan niet teveel foundation. Wil je smokey eyes, style je haar dan wat messy zodat het er allemaal niet te perfect uitziet. Het is belangrijk dat je make-up gebruikt op een manier dat je je schoonheid in de verf zet in plaats van jezelf te verstoppen. Make-up mag niet afleiden van het belangrijkste: jezelf.”

Soms toch wat va-va-voom

“Ik hou er van om mijn haar er natuurlijk te laten uitzien. Als ik een beetje meer va-va-voom wil, voor een speciale date night of event bijvoorbeeld, wil ik niet dat mijn kapsel er uit ziet alsof ik er veel moeite in gestoken heb of te fancy is. Ik laat eventueel wel een brushing doen, maar dan slaap ik een nachtje op mijn haar. De dag nadien zal het er minder chic uitzien maar wel mooi vallen en schijnen. Françaises doen niet echt aan crazy hair en blow outs. We gebruiken wél een kwalitatieve conditioner en haarmasker. De lippen rood kleuren, en klaar.”

rv

/

Subtiel verleiden

“Een geur kan heel sexy en aantrekkelijk zijn. Met Avec Amour wou ik een parfum creëren dat niet te sterk of overheersend is: je wil geen walm van parfum achterlaten als je iemand passeert. Ik hou van zacht en subtiel, een geur die  zachtjes overtuigt en verleidt. Een parfum moet de persoon die het gebruikt mooier, sexyer en sensueler maken.”

Probeer niet te hard

“Ons ultieme geheim: wees jezelf. In Frankrijk leren we hoe we zorg moeten dragen voor wat we hebben, voor wat we meekregen van Moeder Natuur. Het doet er niet toe wat je doet met je make-up en haar of hoe je beautyroutine er uit ziet, zolang je het maar voor jezelf doet, op de manier dat jij schoonheid definieert. Kleed je op voor jezelf, maak je mooi voor jezelf en doe je haar voor jezelf. Er bestaat niet één manier of dé beste manier om mooi te zijn. Wat jou je op je mooist doet voelen, is altijd de beste move.”

Vond je dit interessant? Lees dan ook: De beauty- en badkamergeheimen van Tatyana Beloy, Zonvakantie gepland? Wij vroegen aan kapper hoe je je haar best verzorgt en Dit wil je deze zomer zien, doen en beleven in Antwerpen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beautytips, Make-up, Parisienne.