Crush of the day: De City Exclusive parfums van Le Labo
© Le Labo

Crush of the day: De City Exclusive parfums van Le Labo

Door Elise Van de Meulebroucke & Marine Lemaire
Leestijd: 1 min

Le Labo, een nicheparfumbedrijf opgericht in Grasse en gevestigd in New York, produceert unisex geuren van ongeëvenaarde kwaliteit. De City Exclusives collectie bevat elf handgemaakte scents. Elk parfum is geïnspireerd op één kosmopoliet en is ook alleen maar te verkrijgen in die stad in kwestie.

Geen online verkoop. Geen telefonische bestelling. Met één enkele  uitzondering: eenmaal per jaar zijn deze ultra exclusieve geuren verkrijgbaar in alle boetieks van Le Labo en online. Dit jaar kan je Le Labo City Exclusives kopen van 1 tot 30 september, onder andere in Antwerpen. Lees snel verder!

Le Labo, een succesverhaal

Le Labo is het excentrieke idee van Edouard Roschi en Fabrice Penot. Na de opening van hun eerste boetiek in New York in 2005, kende het duo al heel snel een duizelingwekkend succes. Het luxemerk doorkruiste algauw verschillende continenten en oceanen om zijn unieke expertise in het buitenland te vestigen. Het label reikte zelfs tot in Antwerpen in 2017.

In minder dan 10 jaar speelde Le Labo een voortrekkersrol in de zogenaamde slow parfumerie door geuren te creëren die een ziel hebben en verhalen vertellen. De oprichters werken met vakmensen die elk op hun eigen manier bijdragen aan de sterke en luxueuze identiteit van het merk: parfumeurs, laboratoriumtechnici, rozenplukkers… Verfijning tout court, quoi. 

Wat de parfums van Le Labo extra speciaal maakt, is dat ze ter plekke samengesteld worden. Je kiest een geur uit een van de samples. Vervolgens wordt het concentraat opgelost in een alcohol- en wateroplossing. Tot slot kies je zelf de flacon!

La Labo City Exclusives

De 11 parfums uit de City Exclusive Collection zijn enkel te bemachtigen op de locatie waarop ze geïnspireerd zijn. En hoewel wij veel over hebben voor een lekker en uniek geurtje (en al zéker voor onze favoriet Gaiac 10 met muskusachtige tonen), is een vlucht naar Tokyo misschien lichtjes overdreven?

Niet getreurd, vanaf zaterdag 1 september zal deze ultra-selecte lijn unisexgeuren verkocht worden in elke Le Labo-winkel, evenals op hun e-shop. Je krijgt dus een maand lang de kans om jouw geurtje in te slaan. Ready, snif, go!

Tokyo’s elusive Gaiac 10 #samplenow #fullsizeinseptember #gaiac10 #cityexclusives

Une publication partagée par Fabrice Penot / Edouard Roschi (@lelabofragrances) le

Praktisch

Le Labo, Wapper 18, 2000 Antwerpen

Meer lezen over dit onderwerp?
7 neuzen over wat hen inspireert bij het creëren van een nieuwe geur. 
5 plantaardige oliën om aan je beautyritueel toe te voegen 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Antwerpen, Beauty, Hotspot, Le labo, Parfums.