Belgische ontwerpster Anne Kurris stopt kinderlabel
© Pers

Belgische ontwerpster Anne Kurris stopt kinderlabel

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Het populaire kinderlabel van ontwerpster Anne Kurris bestaat 20 jaar, en ze besluit dat het daarmee genoeg is. Het 20-jarige bestaan wordt uiteraard nog gevierd met een collectie voor zomer 2019, maar daarna neemt Anne Kurris definitief afscheid.

20 jaar Anne Kurris

Kurris lanceerde haar eerste collectie in de zomer van 1998. Na enige tijd als grafisch designer voor Dries Van Noten, besloot ze haar eigen kledinglabel op te starten. Verrassende kleurencombinaties en sterke grafische ontwerpen leverden haar internationale faam op. Als ze terugkijkt op haar carrière, voelt ze zich vooral heel dankbaar en trots: “Ik ben mijn team, fans, klanten, leveranciers en iedereen die me op mijn weg heeft bijgestaan en geïnspireerd, enorm dankbaar. Ik ben ook heel trots met wat we bereikt hebben met Anne Kurris, samen met mijn collega ontwerpers hebben we de Belgische kindermode een sterk DNA gegeven en wereldwijd in kaart gebracht”.

Afscheid

Wie nog een collector item wil bemachtigen uit de laatste collectie kan deze vanaf eind december in de winkels vinden. Anne Kurris zelf blijft lesgeven aan Sint-Lucas in Antwerpen en de Antwerpse Mode Afdeling. “Het blijft een privilege om kennis en ervaring door te geven aan jonge beloftevolle ontwerpers en kunstenaars. Ik hoop dat ik een komende generatie kan enthousiasmeren”.

Er is niks moeilijk aan afscheid nemen eens je begrijpt wat die volgende stap kan en moet zijn. Ik ben blij dat ik kan terugkijken op wat geweest is. Het einde is – heel simpel – wat het is. – Anne Kurris

De huidige collectie vind je hier.

Lees ook: Onderzoek: dit is nog steeds het grootste taboe-onderwerp tussen ouders en kinderen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Anne Kurris, Kinderkleding, Mode, Ontwerpers.