Contouren: de benodigdheden om je gezicht te sculpteren
© L'Oréal Paris

Contouren: de benodigdheden om je gezicht te sculpteren

Leestijd: 1 min

Een iets smallere neus, scherpere jukbeenderen, een fijnere kaaklijn... Met een spel van licht en donker schaaf je pijnloos je gelaatstrekken bij. Met de juiste producten en een goede techniek heb je het contouren zo onder de knie... 

De technieken heb je als het goed is reeds onder de knie door onze tutorial van enkele weken terug. Dan resteert ons enkel de benodigdheden om te belichten: enkele tips…

Kleur kiezen

De ideale contourkleur is de kleur van schaduw die op je gezicht valt: een eerder koele tint. Schaf dus geen bronzer aan in de hoop er goed mee te kunnen shapen, aangezien de warme, zonnige tinten je features net extra in de verf zetten: precies het tegenovergestelde dus.

Een highlighter kan en mag best een kleurtje hebben. Een zacht gouden tint flatteert haast iedereen. Koele en bleke huidjes krijgen een porseleinen uitstraling met een even koele highlighter in parelmoer, roze of lila. Donkere huid? Onder andere M.A.C heeft producten met een rode gloed.

Matte, matte, matte

Glans en glitter reflecteert licht en doet dus groter lijken. Een goede contourpoeder of -crème is dus matte. Highlighters krijgen vrij spel: gebruik een foundation die toch te licht bleek om je beste gelaatstrekken te accentueren, of ga voor een natuurlijke glow-van-binnenuit met een fijne highlighter in poedervorm. Sticks en crèmes geven een intenser effect en doen denken aan dauw op een frisse zomerochtend.

Kwasten

De donkere tint aanbrengen onder de jukbeenderen doe je best met een dichte, schuin afgesneden kwast ter grootte van ongeveer een duimafdruk. Dichte kwasten (veel haartjes) zorgen voor een meer egale dekking, terwijl lichte kwasten (minder haartjes) een diffuus resultaat geven. Die laatste is dus ideaal voor highlighters. Voor kleinere zones gebruik je best kleinere kwasten om preciezer te werk te kunnen gaan.
Crèmeproducten vragen om nog dichtere, recht afgesneden kwasten.

De producten

Voor wie meteen aan de slag wil gaan verzamelden we onze aanraders in de galerij.

Contour Cream Kit van Anastasia, € 54,90 bij Planet Parfum

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Contour, Highlight, How to, Shapen, Tutorial.