Zomerkapsels: 17 x inspiratie voor je kappersbezoek
© Imaxtree

Zomerkapsels: 17 x inspiratie voor je kappersbezoek

Leestijd: 1 min

De lente hangt in de lucht, tijd voor luchtige haren om dat eerste zomerbriesje door te laten wapperen. Bij deze kapsels van Dessange, Biguine en Albane vind je vast inspiratie voor mooie zomerkapsels.

Krullen of steil, kort of lang, met of zonder pony, keuze te over deze zomer. Ook de neklap van de jaren ’70 komt voorzichtig in beeld. Die zagen we trouwens ook al opduiken op de modeshow van Haider Ackermann.

Ook pastelkleuren komen aan bod, voornamelijk toegepast in de punten met een marmereffect. De kleuren lopen hierbij, net zoals bij marmer, geleidelijk aan in elkaar over.

klik maar mee…

Glamoureuze golven in de onderste lokken.

Schouderlange laagjes.

Halflange lokken met een zijwaartse, uitgehapte pony.

Moderne flower power

Los, lang, nonchalant en mooi. Dit ongekunstelde kapsel is zeer populair en zeer makkelijk.

Gekrulde lengten

De gekrulde versie van dit kapsel met lange nekpartij. Door het volume valt het verschil tussen de lange haren achteraan en de korte haren vooraan minder op en loopt het geheel gelijkmatiger in elkaar over.

Subtiel nektapijt

Een lange halspartij met lange pony voor een jaren ’70 look, al blijft het kapsel subtiel en erg draagbaar. De lange haren in de hals maken de korte coupe extra vrouwelijk.

Coupe naturel

Een lange pony in een lang laagjes kapsel.  En makkelijk want hier kwam niet veel styling aan te pas. Een beetje textuurgevende spray, laten drogen aan de lucht en klaar!

Regenboog

Pastelkleuren die in elkaar overlopen in dit ‘My Little Pony’ haar. Een marmereffect in pastels

Haar bandana

Een opsteker waarbij je eigen haar als haarband wordt gebruikt. Een werkje dat  je best aan de kapper overlaat… Wel kan je zelf kiezen voor een alternatief met vlechten. Minstens even mooi.

Volumineuze krullen

Veel krul en volume in deze bob die naar achter toe langer wordt. Zo omkleden de laagjes haar je gezicht en dat flatteert!

Gelaagd

Een lang laagjeskapsel met pony, gestyled in grote krullen die naar buiten wippen, à la Jane Fonda.

Voor ’s avonds kan je kiezen voor de wetlookversie: daarvoor gebruik je de Strong-Hold Sculpting Gel.
Info: www.salon.camillealban.com 

Coupe nonchalant

Deze warrige pixiecut krijgt de gewenste met een textuurgevende spray. Er zijn zelfs haarsprays die je haar er doen uitzien alsof ze niet pasgewassen zijn. Zo krijg je dit net-uit-bed-effect.

Aangekleed

Deze uitgehapte lange bob met lange pony kleedt je gezicht zoals een jurk dat doet. De punten die lichtjes naar buiten zijn gestyled geven extra cachet aan het kapsel.

Demi-bun

Lang haar of strakke knot? Als je twijfelt, neem beide! Dit kapsel is voorgesteld door de Matrix-kappers voor het voorjaar van 2018. Na het spuiten van de Biolage RAW Texturizing Styling Spray worden de haren, gedroogd in open lucht, golvend. Maak vervolgens een lijn in het midden en maak met de bovenste laag een losse knot. De rest van het haar laat je hangen.
Info: www.matrix-belgium.be

Geelbruine leeuwin

Bij Camille Albane zijn krullen genoeg om een look te hebben. Om dit mooie volume te verkrijgen, werd er vanaf de bovenkant van het hoofd gewerkt om zo een bol effect te bekomen. De styling is gedaan met Camille Albanes thermo-actieve disciplinatieroom.
Info: www.salon.camillealbane.com

Strakke krullen

Kleine strakke krullen in lijst met de afro-trend. Gebruik Biolage RAW Smoothing Styling Milk op nat haar om kroeshaar onder controle te houden. We gaan vervolgens verder met de Biolage RAW Curl definiërende boter voor goed gedefinieerde krullen. Bind het haar vast op de bovenkant van het hoofd nadat het haar gedroogd is in de open lucht. Laat enkele lokken vrij langs het gezicht.
Info: www.matrix-belgium.be

Zachte carré

Voor dit voorjaar maakte Desagne een zachte carré. Er wordt gebruik gemaakt van een zeer subtiele balayage met onderaan lichte stukken om het kapsel extra zomers te maken.
Info: www.dessagne.com

Glamorous Volume

Camille Albane speelt een contrastspel tussen een donkere basis en een balayage in dit heerlijk jaren tachtig kapsel. Een paar lokken aan de voorkant verzachten het gezicht. Het haar is glad gemaakt en vervolgens is er meer volume aan gegeven met een krultang.
Info: www.salon.camillealbane.com

Carré Libre

Dit halflange vierkant, gemaakt met producten van Biguine, ziet er zacht en glanzend uit. Het kapsels geeft ons de vrijheid te fantaseren over verschillende stijlen: lage staart, hoofdband, krullend of glad föhnen. Keuze genoeg!
Info: www.biguine.com

Triple Bun

Dit kapsel is gemakkelijk te realiseren. Na het aanbrengen van textuur met de Biolage RAW Texturizing Styling Spray, maak je drie lage paardenstaarten aan de achterkant van je hoofd, ter hoogte van je nek. Maak aan knotje, door middel van een draai, met elke paardenstaart. Ten slotte maak je een paar lokken rond het gezicht los en gebruik een krultang om wat meer volume te geven.
Info: www.matrix-belgium.be

 

Hipster

De Audrey Hepburn versie, gecorrigeerd door Camille Albane. Een kort chocoladekleurig kopje, verzacht met karamelkleurige lokken.

Dubbele paardenstaart

Begin met een hoge paardenstaart aan de bovenkant van het hoofd. Verberg met een elastiek door er een haarlok rond te draaien.  7cm lager neem je een haarlok en bind je die rond de staart om deze dicht bij het hoofd te houden. De kappers bij Matrix gebruikten de RAW Styling Smoothing Milk Biolage om flexibiliteit en hydratatie aan het haar aan te brengen. Als finishing touch, voor een mooie glans, pasten ze de RAW Curl Defining Butter van Biolage toe.
Info: www.matrix-belgium.be

 

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Albane, Biguine, Dessange, Haar, Kapper, Kapsel, Kort haar, Krullen, Zomer, Zomerkapsels.