Bekijk hier de volledige collectie van Rabanne x H&M
©

Bekijk hier de volledige collectie van Rabanne x H&M

Leestijd: 1 min

Binnen een kleine maand ligt de designersamenwerking tussen Rabanne en H&M in de winkels. Wij mogen alvast het volledige lookbook onthullen. Neem snel een kijkje!

/

Na samenwerkingen met onder andere Simone Rocha, Balmain, Maison Margiela en Erdem, werkt H&M dit jaar samen met het Parijse modehuis Rabanne. Deze samenwerking roept in de eerste plaats een feestelijke en luxueuze sfeer op. Zo mixte Julien Dossena, creatief directeur van Rabanne, op het archief geïnspireerde iconische stukken in maliënkolder en metallic ruitjes met een pak uit de jaren zeventig, kanten jurken in de stijl van 1930 en meer sportkleding.

Naast kleding voor mannen en vrouwen, zijn er ook decoratieve objecten die volgens de ontwerper een bepaalde levensstijl weerspiegelen, zoals metalen bekers in Amerikaanse feeststijl of vazen die leunen als de Toren van Pisa voor een modernistische touch.

Rabanne x H&M

“Oprichter Paco Rabanne was de meester van het metaal, beroemd om het opschudden van Parijse haute couture met Space Age modernisme. In dezelfde geest heeft Julien op briljante wijze een iconisch merk nieuw leven ingeblazen en het nieuwe energie gegeven. Het is geweldig om met deze dynamische collectie zulke spannende, direct herkenbare Rabanne-ontwerpen aan onze klanten te kunnen tonen”, aldus Ann-Sofie Johansson, creative advisor bij H&M.

Lees ook: H&M slaat de handen in elkaar met Rabanne.

Exacte prijzen zijn nog niet bekend. De collectie is vanaf 9 november online te koop en in geselecteerde winkels.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.