Zo draag je puntschoenen dit najaar
© Launchmetrics Spotlight

Zo draag je puntschoenen dit najaar

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Ze duiken steeds vaker op, schoenen waarvan de neus eindigt in een punt. Deze unieke muiltjes geven je outfit ongetwijfeld een nieuwe dimensie, maar hoe stel je die outfit dan juist samen?

/

Puntschoenen waren al aan hun opmars begonnen, maar dankzij de virale Ganni ballerina’s ging de trend in een stroomversnelling. Bij een nieuwe trend horen standaard ook nieuwe outfitmogelijkheden. Hoewel dat leuk en verfrissend is, is het niet altijd makkelijk. Deze lijst zorgt alvast voor wat inspiratie.

/

Business casual

Puntschoenen lenen zich dankzij hun elegantie perfect tot een stijlvolle en eerder formele look. Zo komen de schoenen volledig tot hun recht onder een pak bijvoorbeeld.

puntige schoenen met pak

Launchmetrics Spotlight

Lees ook: Bekijk hier de volledige collectie van Rabanne x H&M

/

Baggy en nonchalant

Wil je de outfit iets gedurfder maken, combineer de klassieke schoen dan met een oversized baggy broek. De clash tussen de twee stijlen, maakt je outfit pas echt fashionable.

baggy broek met puntige schoenen

Launchmetrics Spotlight

/

Als eyecatcher

Laat je schoenen de eyecatcher van je outfit zijn door te gaan voor een exemplaar in een opvallende kleur. Combineer dit met een monochroom zwarte outfit om de schoenen er nog meer te laten uitspringen.

opvallende puntige schoenen

Launchmetrics Spotlight

Lees ook: Strikken zijn dé trend deze herfst en dit zijn de mogelijkheden

/

Matchend

Maak gebruik van de color sandwiching techniek en laat de kleur van de puntige schoenen terugkomen in een ander deel van je outfit. Op die manier ziet je look er volledig put together uit.

blauwe puntige schoenen

Launchmetrics Spotlight

/

Met een rok of jurk

Als dit type schoen zich ergens toe leent is het wel om hem met een rok of jurk te dragen. Het leuke aan een lange jurk of rok is dat de tip van je schoenen er net onder uitsteekt wat zorgt voor een leuk detail.

rok met puntige schoenen

Launchmetrics Spotlight

Lees ook: Maak kennis met ‘THE 1’, de nieuwe it-bag van IKKS

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fashion, Schoenen.