Clare Waight Keller is eerste vrouw aan het hoofd van Givenchy
© Imaxtree

Clare Waight Keller is eerste vrouw aan het hoofd van Givenchy

Leestijd: 1 min

Opgelet, nieuws heet van de naald! Op donderdag 16 maart 2017 werd immers bekendgemaakt dat Clare Waight Keller de artistieke directie van Givenchy vanaf mei op zich zal nemen. Daarmee is ze de eerste vrouw aan het hoofd van het modehuis. 

Voormalig artistiek directeur van Chloé, Clare Waight Keller, is aangesteld als de nieuwe artistiek directeur van Givenchy. Daarmee treedt ze in de voetsporen van onder andere John Galliano, Alexander McQueen en Riccardo Tisci, die het huis verliet na de haute-coutureshow in Parijs afgelopen januari. Waight Keller is de eerste vrouw aan het hoofd van het modehuis sinds de oprichting door Hubert de Givenchy in 1952.

Waight Keller zal zowel de prêt-à-portercollecties voor vrouwen als voor mannen voor haar rekening nemen, alsook de haute-couturecollecties en de accessoires.

De zelfzekere stijl van Hubert de Givenchy heeft me altijd geïnspireerd en ik ben heel dankbaar voor de kans die ik kreeg om deel uit te maken van de geschiedenis van dit legendarische huis. Ik kijk er naar uit om te werken met de teams en om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen in dit prachtige verhaal. – Clare Waight Keller

2017. CLARE WAIGHT KELLER. NEW ARTISTIC DIRECTOR. SHOT BY STEVEN MEISEL.

Een bericht gedeeld door GIVENCHY (@givenchyofficial) op

Bron: Vogue en LVMH

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Chloé, Clare Waight Keller, Givenchy.