Breaking: Riccardo Tisci verlaat Givenchy
© Getty images

Breaking: Riccardo Tisci verlaat Givenchy

Leestijd: 1 min

Na 12 jaar artistieke leiding verlaat Riccardo Tisci Givenchy. Geruchten dat de ontwerper naar Versace zou gaan nemen toe

Riccardo Tisci, die Givenchy deed herleven met zijn sensuele en subversieve collecties, verlaat na 12 jaar trouwe dienst het modehuis.

De Italiaanse ontwerper verliet zijn geboortestad Tarente om te studeren aan het Central Saint Martins te Londen, waar hij in 1999 zijn diploma behaalde. Vervolgens keerde hij terug naar Italië waar hij voor verschillende merken werkte, waaronder Antonio Berardi, Coccapani, Puma en Ruffa Research.

In september 2004 richtte hij zijn eigen prêt-à-porter lijn op en presenteerde zijn eerste collectie in Milaan voor de herfst/winter van 2005. Deze collectie werd opgemerkt door de media en door het luxeproducten conglomeraat LVMH, wie hem in dienst nam als artistiek directeur van Givenchy vanaf februari 2015.

Een foto die is geplaatst door GIVENCHY (@givenchyofficial) op

LVMH laat weten dat Tisci vertrok op 31 januari, de dag dat zijn contract ten einde liep. Wie hem zou opvolgen is nog niet aangekondigd. Tisci presenteerde zijn laatste collectie voor Givenchy tijdens de Haute Couture modeweek in Parijs afgelopen januari. Als gevolg van het vertrek van Tisci zal Givenchy de komende Paris Fashion Week geen collectie presenteren.

Geruchten dat Tisci naar Versace zou gaan nemen toe. Daar zou hij als artistiek directeur de plaats van Donatella Versace innemen.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Fashion week, Givenchy, Parijs, Riccardo Tisci, Versace.