Nieuw op het Antwerpse Zuid: Circuit, een kringwinkel 2.0 in Antwerpen
© Circuit

Nieuw op het Antwerpse Zuid: Circuit, een kringwinkel 2.0 in Antwerpen

Leestijd: 1 min

De Kringwinkel Antwerpen wil tegen 2020 het ambitieuze project circuit lanceren. circuit is een straf project rond circulaire beleving op nieuw Zuid. Je zal er onder andere terecht kunnen voor gedeelde ateliers, workshops en repair café's. Vanaf 1 en 2 september rollen ze alvast hun tijdelijke werking uit.

In onze huidige maatschappij worden termen zoals duurzaamheid en slimme energie steeds belangrijker. Circulair Zuid is een drie jaar durend project van de stad Antwerpen. Het baanbrekende project wil de wijk nieuw Zuid transformeren in de meest circulaire wijk van Antwerpen. Samen met de bewoners van de wijk denkt de stad na over nieuwe manieren om spaarzaam om te gaan met energie en materialen.

De hotspot voor circulair beleven

Circuit is het nieuwste, straffe project van de werkgroep. Tegen 2020 wil circuit dé hotspot worden op het vlak van circulair beleven. Het doel van het experiment is om grondstoffen en materialen in de kringloop te houden. Daarnaast hecht het project ook veel belang aan sociale tewerkstelling. Het publiek wordt uitgenodigd om zelf deel te nemen, te proeven en te ondernemen via allerlei leuke workshops.

Vanaf 1 en 2 september opent circuit alvast hun tijdelijke deuren in de containers van Plein Publiek. De komende twee jaar kan je er terecht voor verschillende circulaire activiteiten. Je kan er spullen lenen in een materialenbib of hulp zoeken bij een van de herstelservices. Er is ook een buurtatelier en een fijn programma vol met workshops, lezingen, festivals en muziekoptredens.

Daarnaast mag je je ook aan een blik achter de schermen verwachten van de Kringwinkel Antwerpen. De herstel-ateliers krijgen binnenkort een nieuwe plaats in de spotlights. Op die manier wil circuit het grote publiek bekend maken met circulair leven. Ze willen iedereen laten meekijken door een nieuwe bril waar niets nooit echt stuk is, maar enkel een basis vormt voor een nieuw verhaal!

Opening op 1 en 2 september. Adres: Plein Publiek. Van Craesbeeckstraat 33, 2000 Antwerpen. 

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Circuit, Circulair beleven, Kringwinkel.