Chic en comfortabel: de Scandi bob
© imaxtree

Chic en comfortabel: de Scandi bob

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De Scandi bob is de coolste én makkelijkste snit van het seizoen. Inspiratie daarvoor halen we, zoals de naam al doet vermoeden, in Scandinavië. We verzamelden enkele tips van de pro's.

/

De bob is overal. De meest populaire versie op dit moment is de korte blonde bob. Op Pinterest steeg de zoekopdracht voor de term de voorbije maand met 115 procent. De Scandinavische stijl staat al lang synoniem voor koel, strak en eenvoudig, op het gebied van mode, design en nu ook beauty.

Het grote voordeel van de Scandi bob? Het kapsel past bij zowat iedereen en vraagt weinig onderhoud. “De Scandi bob is zeker niet leeftijdsgebonden”, zegt Edwin Brabants, ambassadeur van L’Oréal Professionnel. “Hij kan gepersonaliseerd worden door wat face framing toe te passen. Het hebben van een beetje face framing vanaf de kaaklijn opent je gezicht en helpt volume toe te voegen.” Dit kan vooral flatterend zijn voor mensen met een smaller gezicht, omdat het de illusie van breedte creëert. Brabants’ ultieme advies: “overstyle de bob niet, laat het haar na het wassen natuurlijk drogen, spray er een beetje gloss over en klaar.” Een tip waar Jessy Dhondt van Dirk De Witte Kappers het helemaal mee eens is. “Voor dit kapsel heb je geen speciale hittetools en uren brushing nodig. Wil je toch meer nonchalant volume, gebruik dan een spray waar zeezout in zit.”

Het ideale blond

Scandi blond groeide uit tot een populaire look omdat het een gemakkelijk, comfortabel en chic kapsel is dat overal bij past, van boodschappen doen in de stad tot sporten of een avondje uit met vrienden. Ook Wendy Lagring, kleurspecialiste bij Kerasilk, is fan. “Jarenlang vroegen onze klanten ombrés en balayages, nu willen ze iets nieuwer en gedurfder. Veel vrouwen hebben zin in een nieuwe coupe maar willen toch geen drastische veranderingen. De bob is een veilige keuze: de snit is niet té kort, het haar kan zelfs in een staartje gebonden worden. Blond blijft populair omdat het nog steeds als een beauty-ideaal beschouwd wordt. Maar deze zomer gaan we dus nog lichter kleuren dan vorige zomers, op zijn Zweeds en Noorweegs.”

/

 

Beschermen en hydrateren

Hoe onderhoud je de blonde bob? “Gebruik zeker geen zilvershampoo, die is vaak te agressief en gaat zich bij poreus haar aan bepaalde lokken hechten zodat er een paarse schijn op komt. Gebruik een shampoo, conditioner en masker specifiek voor blond haar, liefst met uv-filter.” Lagring heeft enkele extra tips voor het onderhoud tijdens de laatste zomerweken. “Gebruik een hoofddeksel, een hoed, sjaaltje of pet. Wat je ook maar wil of in de mode is maar bescherm je haar tegen zon en hitte. Was het haar zeker na een duik in het zwembad of in de zee om chloor en zouttresten uit het haar te verwijderen. Een hydraterende crème aanbrengen na het wassen en verzorgen is in de zomer geen overbodige luxe.”

Lees ook: 15 beautyproducten voor de perfecte zomer

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Kapsels.