Cartier stelt ‘The Scented Myth’ voor
© cartier

Cartier stelt ‘The Scented Myth’ voor

Leestijd: 1 min

Maison Cartier stelt hun tweede USO voor; "The Scented Myth". Die verkent naar eigen zeggen "de transcendente dimensie van parfum die de mens sinds het begin der tijden met het goddelijke heeft verbonden". 

Deze Ongeïdentificeerde Geurobjecten willen parfum een artistieke dimensie geven en een originele dialoog aangaan met het publiek, dat wordt uitgenodigd zijn relatie met parfum te vernieuwen door middel van een directe en unieke interactie. Ze dagen de zintuigen uit en prikkelen ze, roepen op tot dromen en nodigen ons uit om de ruimte te overstijgen en de immaterialiteit te benaderen. Net als het parfummanifest van Cartier, dat gebaseerd is op de creatie van onzichtbare versieringen, stellen USO 1 en nu USO 2 onze relatie in vraag met wat kan worden geroken en gevoeld, met aanwezigheid en afwezigheid, met wat wordt gezien en wat verborgen is. Deze installaties zijn bestemd om de wereld rond te reizen, waar zij de artistieke inzet en de durf van het Maison weerspiegelen.

Lees ook: Brusselse mode en design in de kijker gezet

The Scented Myth” is het tweede Unidentified Scented Object ontworpen door Mathilde Laurent, de parfumeur van het Huis. Het volgt het “Nuage Parfumé” op dat in 2017 werd gecreëerd in een glazen kubus die werd geïnstalleerd op het bassin van het Palais de Tokyo, voordat het in 2019 werd gepresenteerd in het Louvre Abu Dhabi als onderdeel van de tentoonstelling “10.000 jaar luxe”. Deze installatie laat iedereen de de sensatie van de aura van de Panter en zijn uitstraling ontdekken.

/

USO 2

USO 2 kwam tot stand in samenwerking met The Bureau of Extraordinary Affairs, een in Londen gevestigde kunst- en designpraktijk opgericht door Dagny Rewera en Vincent Rebers. Door de integratie van tijd als proces, het unieke gebruik van materialen, een diepgaande verkenning van het onderwerp en een uitstekende beheersing van technologie, nemen zij het publiek mee op een vluchtige reis met elk stuk dat zij ontwikkelen. Of ze nu de fragiele formaties van ijskristallen vastleggen of de aanwezigheid van een dierlijke godin en de kracht van parfum zichtbaar maken voor stervelingen door middel van licht en geluid, hun werk creëert een vorm van magie.

Deze installatie is te ontdekken tot 11/12 in Parijs.

Adres: 2, rue Robert Esnault-Pelterie, 75007 Parijs, metrohalte Invalides

Gratis met voorafgaande inschrijving https://www.osni.cartier.com

Reserveren sterk aanbevolen

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Cartier.