HOTSPOT: Unieke skatehal opent vandaag de deuren in Brussel
© Pers

HOTSPOT: Unieke skatehal opent vandaag de deuren in Brussel

Leestijd: 1 min

'It's not easy being green' zong Kermit ooit. Wel, het is ook niet makkelijk om een skateboarder te zijn in het Brusselse, zo blijkt. Skateparks worden er even snel gesloten als ze opduiken, zeker de overdekte variant, maar vanaf vandaag komt daar eindelijk verandering in. Vandaag opent namelijk, met de steun van Levi’s® Skateboarding, het gloednieuwe indoor project The Byrrrh de deuren. Dus allen daarheen, met of zonder skateboard!

The Byrrrh is met deze opening al aan zijn derde locatie toe in amper drie jaar tijd. Eerst zat het project in een verlaten pakhuis in Laeken, wat ook direct de naam verklaart, want die komt van een reclamebord voor een populair Frans aperitiefdrankje dat boven de deur van het pakhuis hing. Twee winters lang bood deze eerste stek een plek waar skaters zich gedurende de koude winterdagen konden komen uitleven op de zelfgemaakte ramps en gladde vloeren. Maar toen het gebouw verkocht werd, moesten ze op zoek naar een nieuw onderkomen.

Byrrrh

Pers

Dat werd gevonden in Evere in een oude, verlaten televisiestudio. Ramps, halfpipes en een corner quarterpipe werden gebouwd, een bar werd geïnstalleerd, er was zelfs een art studio waar oude skateboards als canvas dienden voor diverse kunstwerken. The Byrrrh 2.0 was geboren. En het was er aangenaam vertoeven tot helaas ook dat gebouw een nieuwe bestemming kreeg en de skaters dus op zoek moesten naar alweer een nieuw onderkomen.

Dat werd nu, hopelijk definitief, gevonden in een oude fabriek dicht bij het Brusselse Zuidstation. Het is daar dat The Byrrrh & Skate Project vandaag trots de deuren opengooien voor skaters van alle leeftijden en alle niveaus, zeven dagen per week, 24 uur per dag. The Byrrrh 3.0 is een maar liefst 945 vierkante meter groot indoor skatepark, compleet met ramps, halfpipes, corner quarterpipes en skate obstacles. De constructies zijn gemaakt van beton, hout, gerecycleerd afval en oud skatemateriaal door niemand minder dan Youssef Abaoud, een skater uit Dour die al sinds het prille begin zijn schouders mee onder het project zet en tevens zo goed als elke constructie zelf gebouwd heeft.

Byrrrh

Pers

Een toewijding die ook Levi’s® Skateboarding niet ontgaan is. Daarom organiseren zij vandaag mee The Byrrrh Jam, het openingsfeest dat onder andere skateboardcompetities voor -18-jarigen en +18-jarigen omvat, net als live muziek van La Jungle, een fototentoonstelling met werk van Youssef himself en natuurlijk ook diverse hapjes en drankjes.

We’re beyond hyped to partner with @ByrrrhandSkate for the opening of their new park. Roll through for a fun day. #SupportSkateboarding

A post shared by Levi’s® Skateboarding (@levisskateboarding) on

Opening The New Byrrrh & Skate Project (i.s.m.Levi’s® Skateboarding), zaterdag 6 mei van 13u tot 02u, Rue Des Goujons 152, 1070 Anderlecht, www.facebook.com/events.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Brussel, Skateboard, Skateboarding, The Byrrrh.