Ruik de bloemen van de Chanel parfums in de Tuileries in Parijs
©

Ruik de bloemen van de Chanel parfums in de Tuileries in Parijs

Leestijd: 1 min

Ruik de Chanel parfums aan de hand van hun populairste bloemen in de tuinen van de Jardins des Tuileries in Parijs. Twintig hectaren van de bloementuin in Grasse - de plek waar Chanel haar parfumgrondstoffen haalt - worden hier gebundeld in 200 vierkante meter tuin.

Recht van het veld

Al dertig jaar werkt Chanel samen met de familie Mul in Pégomas nabij Grasse. Exclusief voor Chanel groeien en bloeien hier de bloemen die later in de populaire parfums opduiken, zoals de jasmijn uit Grasse, onder andere gebruikt in het legendarische Chanel n°5 parfum.

Nu worden die bloemen – op kleine schaal weliswaar – getoond in Les Tuileries in Parijs op 2 en 3 juni. Vijf verschillende bloemensoorten kan je hier naar hartenlust ruiken en bewonderen: de meiroos, de jasmijn uit Grasse, de Iris Pallida, de tuberoos en geranium Rosat.

Je kan daarbij ook een olfactorische reis maken langs de tafel met geurgrondstoffen (de rauwe materialen). En aan de essences snuffelen die exclusief voor Chanel werden vervaardigd.

Chanel Parfums

Rozenpluk in Grasse van de meiroos 2015

Van bloemen tot Chanel parfums

Uiteraard is ook het eindresultaat te ontdekken en staan de Chanel parfums zelf uitgestald voor wie ze graag nog eens uitvoerig ruikt.

Dus wie van parfums, van bloemen of van Parijs houdt (of van alle drie samen) moet zeker eens langs de prachtige tuinen van de Tuilleries passeren, want die zijn ook zonder Chanel bloemen een bezoek waard.

Je vindt de Tuileries tussen het l’Ouvre museum en de Place de la Concorde.

Meer parfumnieuws via deze link.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Bloemen, Chanel, Parfum, Parfums, Parijs, Tuileries.