Hotspot: Bistro Madame in Brussel
© Charlotte Deprez

Hotspot: Bistro Madame in Brussel

Leestijd: 1 min

Zet Bistro Madame maar bovenaan op je lijstje van restaurants om uit te testen. Waarom? Omdat deze nieuwe bistro in Elsene ongetwijfeld binnen de kortste keren elke avond volgeboekt zal zijn. Bistro Madame verken je dus best nu en dit is waarom.

Marion, die de afgelopen zes jaar bij Le Petit Canon heeft gewerkt, en haar man Fatogoma, de voormalige sous-chef van Kitchen 151, hebben net samen hun eigen restaurant geopend. Met de hulp van hun vriendin Morgann, die sommelier van opleiding is, bieden ze elke avond drie voorgerechten, drie hoofdgerechten, een kaasbord en drie desserten aan.

De kaart is beperkt, omdat alle producten vers van de markt komen. Alles is vers, lokaal en seizoensgebonden. Dat geldt ook voor hun (natuurlijke) wijnkaart die bestaat uit vier witte en vier rode wijnen, voorzien door Titulus.

We beginnen onze avond met de overheerlijke huiscocktail, le Madame, die samengesteld is uit vlierbessenlikeur, prosecco, bruisend water, een zeste van groene citroen en verse munt. Toen we bij het bestellen vroegen of ons rundfilet saignant gebakken kon worden, antwoordde Morgann: “Maak je geen zorgen, hier serveren we ons vlees enkel saignant”. Dat klonk ons als muziek in de oren!

Het vlees was inderdaad vol smaak en smolt bijna op de tong. De kleine champignons en pompoenpuree waren perfect gekruid. We proefden ook het kaasbord met kazen van Comptoir du Samson, dat op 14 minuten wandelen ligt van Bistro Madame, en de chocolade moelleux met fleur de sel. Goddelijk.

Ook de inkleding en inrichting van het restaurant is subliem: de donkergroene gevel en muren geven het hele gebouw een warme uitstraling. De mooie verse bloemen zorgen voor een extra vrouwelijke toets die het restaurant erg gezellig maakt.

Op de vraag waarom ze het restaurant Bistro Madame hebben genoemd, antwoordt Marion: “Het idee voor de naam zit al tijdje in mijn hoofd. Ik wil al langer een bistro, zonder veel franjes, maar met een bepaalde verfijning”. Een beschrijving die perfect aansluit bij onze ervaring.

Bistro Madame, Veydtstraat 41 , 1050 Elsene. Open van dinsdag tot vrijdag van 12 tot 14 uur en tussen 19 en 22 uur. Op zaterdag geopend van 19 tot 22 uur. Meer informatie vind je op hun Facebookpagina of via het nummer 02/259.26.27. We raden aan om op voorhand te reserveren.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Bistro Madame, Hotspot Brussel.