Interview: topmodel Barbara Palvin onthult haar beautygeheimen aan Marie Claire
©

Interview: topmodel Barbara Palvin onthult haar beautygeheimen aan Marie Claire

Leestijd: 4 min

Topmodel Barbara Palvin, is een ster zonder ook maar een greintje sterallures en ze is het nieuwste gezicht van het gloednieuwe Bella parfum van Nina Ricci. En dat Barbara ook bella is heeft ze volgens haar overgrootmoeder hoofdzakelijk aan melk te danken... Het volledige Marie Claire interview lees je hier:

Je representeert het nieuwe parfum van Nina Ricci, wat vind je van de geur?

“Die past helemaal bij mij, dus ben ik blij dat ik die geur mag representeren. Hij is fris, magnetisch en sexy. Ik hou van de rabarber en de mandarijn. En blijkbaar oefent hij een magnetisch effect uit op mannen! Elke man die op de fotoshoot in mijn buurt kwam, werd een beetje gek.”

Hoe belangrijk zijn geuren voor jou in je dagelijkse leven?

“Geur is volgens mij een van de belangrijkste zaken wanneer je een persoon ontmoet. De feromonen en de geur van iemand bepalen in hoeverre je hem aantrekkelijk vindt. Het is primair. Je parfum is een onmisbaar accessoire, net zoals je handtas.”

Wanneer voel je je het meest een Nina Ricci meisje?

“Wanneer ik me vrij voel en spontaan”.

Wat is de lekkerste geur van de hele wereld voor je?

“De gedroogde bladeren en takken die in de winter worden verbrand. Maar ook de geur van mijn mama’s kookkunsten. Alles wat ze maakt, maakt me gelukkig.”

Wat is schoonheid voor je?

“Zelfvertrouwen, een lach en gevoel voor humor.”

/

Beautyroutine

Hoe ziet je beauty routine eruit?

“Heel eenvoudig. ’s Morgens was ik mijn gezicht met koud water om wakker te worden. Ik houd mijn huid vooral fris en schoon. Gezien mijn jonge leeftijd heb ik voorlopig nog geen crèmes nodig. Eenmaal de dertig gepasseerd, kan ik daar niet meer onder uit. Ik hoef ze nu nog niet te gebruiken, althans als ik mijn mama mag geloven.”

Kreeg je nog beautyadvies mee van je moeder?

“Ja, om het zo natuurlijk mogelijk te houden en niet te veel make-up te dragen. Mijn overgrootmoeder raadde me aan elke dag een glas melk te drinken om mooi te worden en dat deed ik, dus misschien heb ik dit alles wel aan haar te danken!”

Hoeveel tijd spendeer je ’s morgens in de badkamer?

“Zo veel als mijn zus me toelaat! Ik ben de snelste van ons twee, geef me een half uurtje en klaar is kees.”

I can’t make up my mind so i start with my face 🌝

Une publication partagée par Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) le

Altijd in het centrum van de belangstelling staan, heeft dat invloed op je zelfbewustzijn?

“Zeker. De vele fotoshoots helpen me uit te zoeken waar ik het beste mee sta en het meest tot mijn recht kom. Foto’s herbekijken en vergelijken is leerzaam. Als ik vind dat ik er goed uitzie op een foto, kan ik dat herhalen en dat geeft me zelfvertrouwen, want ik had over het algemeen een laag zelfbeeld. In die zin heeft het model zijn me daarbij geholpen. Uiteindelijk komt het voor iedereen op hetzelfde neer: je moet je lichaam begrijpen, jezelf aanvaarden en leren van jezelf te houden. Al slaagt de ene daar eerder en beter in dan de andere.”

Heb je een slechte beautygewoonte?

“Nee, ik? (lacht), met nat haar naar buiten gaan, vooral in de winter wordt dat afgeraden maar het is nog altijd beter dan je haar met de haardroger brushen.”

/

Sport en voeding

Aan welk voedsel ben je verslaafd?

“Kaas! Ik ben verschrikkelijk verzot op kaas. Dus hier in Frankrijk word ik bijna gek. Oh my god, heb je de kaas met honing hier al eens geprobeerd?”

Wat doe je om in vorm te blijven?

“Ik heb een personal trainer waar ik vier keer per week mee sport maar, voor een belangrijke shoot zoals deze, train ik soms twee keer per dag. Ik probeer geregeld wat nieuwe zaken uit en ben nog steeds op zoek naar de perfecte workout combinatie voor mijn lichaamstype.”

🏋🏻‍♀️Focused

Een bericht gedeeld door Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) op


Wat doe je om te ontspannen?

“Ik lees, want wanneer ik series of films kijk kan heb ik het moeilijk om mijn verstand uit te schakelen en dan droom ik erover. Lezen werkt meer ontspannend voor me. Ik lees veel van Jo Nesbo, een Noorse misdaadromanschrijver en ik hou ook van de boeken van Leslie L. Lawrence. En vreemd genoeg slaap ik wel goed van die spannende verhalen.”

Beschrijf jezelf in drie woorden?

“Dat moet je vragen aan iemand me kent.”  Ze richt zich naar haar manager die antwoordt in haar plaats: “Ze is spontaan, heeft geen filter, en ze is heel begaan met mensen.”

Welk compliment krijg je vaak?

“Ik kan niet goed om met complimenten. Maar ze zeggen me vaak dat ik mooie ogen heb. Dan sta ik met mijn mond vol tanden… Ik bedank hen vriendelijk en begin zo snel mogelijk over iets anders!”

Welke kritiek krijg je soms?

Als mensen me kritiek geven denk ik dat ze dit in eerste plaats doen omdat ze het goed met me voor hebben, al heb ik dat dan niet meteen door. Er was een periode dat ik de mensen die ik echt graag zag minder aandacht gaf en meer optrok met vluchtige contacten. Mensen waar ik mee naar feestjes ging en die vooral met me omgingen omdat ik model was. Mijn zus confronteerde me hiermee en mijn eerste reactie was: wat weet jij daar nu van af! Maar achteraf besefte ik dat ze een punt had, en dan probeer ik me aan te passen.”

/

Over tattoo’s en geluk

Wat maakt je gelukkig?

“Wanneer ik de liefde voel van mijn vrienden en familie. En van mijn lieftallige agent (knipoogt ze al lachend naar haar agent). Vooral die onvoorwaardelijke, pure vorm van liefde is zo mooi.”

Welke levensles zou je aan je kinderen meegeven?

“Spreek je mama en papa nooit tegen! (lacht). Dat je trouw moeten blijven aan jezelf, moet geloven in jezelf en altijd moet blijven proberen.”

Als je jezelf zou kunnen ontmoeten op zestigjarige leeftijd, wat zou je dan vragen?

“Ben ik getrouwd? Heb ik een vriendje? Ik zou zeker vragen of iedereen er nog steeds is, en ok is, en of ik mijn eigen familie heb. En ik ben ook wel benieuwd naar wat ik besliste te doen na mijn modellencarrière.”

Indien je een zin op je lichaam zou laten tatoeëren, welke zou dat dan zijn?

“The true sign of intelligence is not knowledge but imagination”. De andere zou er dan eentje zijn van Sponge Bob of zo om het luchtig te houden! (lacht).”

Barbara Palvin

Nina Ricci Bella – Eau de Toilette
30 ml: € 54,54

Lees ook het interview met Sonia Constant, de parfumeur van het parfum.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Barbara palvin, Beauty, Beauty tips, Interview, Nina Ricci, Parfum, Topmodel.