De nieuwe Bacardí Añejo Cuatro heeft vier jaar lang kunnen rijpen in een vat onder de Caribische zon, waardoor de rum een sterk en krachtig karakter heeft. Als je graag eens een sterk glas drinkt en voor de pure vorm van het goudkleurige drankje kiest, merkt je verschillende smaken op. Eerst proef je vanille, honing en kruidnagel, vervolgens bespeur je een amandelsmaak, eindigen doe je met de licht bittere smaak van geroosterde eik.
Ben je toch meer een cocktailliefhebber en drink je je sterke drank liever ‘in combinatie met’? Probeer dan zeker eens de volgende vier recepten.
1. I’ve got a thing 4 you
Ingrediënten
- 50 ml Bacardi Añejo Cuatro
- 100 ml pompelmoes limonade
- 2 schijfjes pompelmoes
Bereiding
Vul je longdrinkglas met ijsblokjes en pers het sap van een pompelmoesschijfje erin. Voeg hierna de Bacardi Añejo Cuatro toe en vul aan met de pompelmoeslimonade. Roer nu rustig in het glas om de smaken te mengen en leg ten slotte een limoenschijfje bij in het glas als decoratie.
/
2. Two is company, three is a crowd, 4 is a party
Ingrediënten
- 50 ml Bacardi Añejo Cuatro
- 100 ml gemberbier
- 2 schijfjes limoen
Bereiding
Vul je longdrinkglas met ijsblokjes en pers het sap van een limoenschijfje erin. Voeg de Bacardi Añejo Cuatro toe en vul vervolgens aan met het gemberbier. Roer even rustig in je glas om de smaken te mengen en leg ten slotte een limoenschijfje bij in je glas als decoratie.
3. Taste the 4-bidden fruit
Ingrediënten
- 50 ml Bacardi Añejo Cuatro
- 100 ml bruisend appelsap
- 2 schijfjes limoen
Bereiding
Vul je longdrinkglas met ijsblokjes en pers het sap van een limoenschijfje erin. Voeg nu de nodige Bacardi Añejo Cuatro toe en vul aan met het bruisend appelsap. Roer hierna rustig door je glas om de smaken te mengen en leg er een limoenschijfje bij als decoratie.
4. We’ve got mail 4 you
Ingrediënten
- 30 ml Bacardi Añejo Cuatro
- 15 ml limoensap
- 15 ml honingsiroop
- 20 ml champagne
Bereiding
Doe alle ingrediënten, behalve de champagne, in een cocktailshaker en schud deze goed door elkaar. Doe wat ijs in een gekoeld champagneglas en zeef het mengsel hierbij. Vul vervolgens aan met champagne en decoreer indien gewenst met een schijfje limoen.
Benieuw naar andere cocktail recepten, lees dan ook 6 zomerse cocktails met minder calorieën.