Angelina Jolie gezicht voor ‘Mon Guerlain’
© Getty Images

Angelina Jolie gezicht voor ‘Mon Guerlain’

Leestijd: 1 min

Guerlain houdt van sterke, geëngageerde vrouwen. Voor het nieuwste parfum van het Franse huis, 'Mon Guerlain', heeft het niemand minder dan Angelina Jolie kunnen strikken. De lancering van de nieuwe geur is voorzien voor maart.

De 41-jarige actrice, regisseur en filantroop Jolie mag zich nu dus ook muse voor Guerlain noemen. Het was al even geleden dat ze haar opwachting maakte in een beautycampagne: in 2007 stond ze model voor de Aziatische campagne van Japans cosmeticabedrijf Shiseido.

De inspiratie voor Mon Guerlain vond Thierry Wasser, meester parfumeur bij het huis, bij “de keuzes, emoties en dromen die moderne vrouwelijkheid belichamen”. Hij creëerde de geur met Angelina Jolie in het achterhoofd.

De samenwerking gaat verder dan enkel een paar mooie beelden van Jolie. Ze schonk haar salaris integraal aan goede doelen. Jacques Guerlain, neus achter iconische geuren als Shalimar en Mitsouko en het meest bekende lid van de familie, zei het ooit al: “Guerlain maakt parfums voor vrouwen die we bewonderen.”

Jolie is Speciaal Gezant voor het Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties en medeoprichtster van het Global Summit to End Sexual Violence In Conflict in 2014, de grootste bijeenkomst die ooit gehouden werd over seksueel geweld in conflictgebieden.
De laatste maanden haalt ze echter vooral het nieuws met haar scheiding van Brad Pitt. Ze hebben samen zes kinderen.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Angelina Jolie, Guerlain, Parfum.