Alexander Wang ontwerpt nieuwe HEATTECH lijn voor Uniqlo
© Shutterstock

Alexander Wang ontwerpt nieuwe HEATTECH lijn voor Uniqlo

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Heb je het altijd koud in de winter? Dan is de nieuwe samenwerking van Alexander Wang en Uniqlo vast iets voor jou!

Heattech: hét wapen tegen de kou

De heattech lijn van Uniqlo bestaat uit dun materiaal dat transpiratie omzet in warmte en vasthoudt. De stof bestaat uit stretch, ademt én drijft zweetgeurtjes af. Uniqlo bracht de heattech kleding 15 jaar geleden voor het eerst op de markt, in 2003. Ze werken hiervoor samen met het Japanse Toray Industries, dat garant staat voor materiaal van hoge kwaliteit. Ze brachten al t-shirts, leggings, ondergoed, sokken én zelfs jeans van heattech op de markt. De kledij is ideaal voor iedereen die zich graag in laagjes kleedt in de winter, maar kan zeker ook gezien worden.

Alexander Wang x Uniqlo

Nu Alexander Wang de collectie onder handen neemt, zal weldra iedereen in heattech kleding rondlopen. Tien jaar geleden werkte de Amerikaanse designer voor het eerst samen met Uniqlo, aan het Uniqlo Designers Invitation Project. Met dit initiatief nodigde Uniqlo verschillende designers uit om een exclusieve capsule collectie voor hen te ontwerpen. Alexander Wang klinkt alvast erg enthousiast: “Wanneer ik een nieuwe samenwerking aanga, zoek ik altijd naar partners die iets kunnen toevoegen aan het product dat we samen ontwerpen. Het is ook belangrijk dat het makkelijk verkrijgbaar is voor onze fans. Uniqlo is de ideale partner voor deze collectie omdat we dezelfde appreciatie delen voor functionaliteit en comfort”.

De heattech collectie bestaat uit een vrouwen- en mannenlijn. Vind de collectie deze herfst terug op Uniqlo.com en in verschillende Uniqlo-winkels. Kan je niet wachten? Hieronder volgt alvast een sneak peek!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Alexander wang, Collab, Mode, Ontwerpers, Uniqlo.