Interview: actrice Jennifer Lawrence over het geluk en de vreugde in haar leven
©

Interview: actrice Jennifer Lawrence over het geluk en de vreugde in haar leven

Leestijd: 2 min

Actrice Jennifer Lawrence vertelt -naar aanleiding van het nieuwe Joy parfum van Dior- over wat haar plezier geeft in het leven. Maar ook over haar nieuwe projecten, beautyroutines en de zwembandjes die haar en haar jurk van de verdrinkingsdood moesten redden tijdens de campagne-opnames...

Hoe zou je het parfum omschrijven in drie woorden?

“Bloemig, sandelhout en muskus.”

Wat vind je zo goed aan het parfum?

De geur moet subtiel zijn, vanaf het begin. Veel parfums zijn te sterk bij aanvang, er moet flink wat tijd en zuurstof over heen gaan voor ik hun geur kan appreciëren. Joy is lekker vanaf het moment dat het uit het flesje komt. De bloemige noten maken het parfum vrouwelijk. Maar sandelhout en muskus zorgen voor een goed evenwicht tussen fris, modern en toch niet te zoet.”

Wat roept dit parfum op volgens jou?

“Ik heb me laten vertellen dat dezelfde trefwoorden steeds terug komen wanneer mensen het parfum ruiken: vreugde, strelend, licht, vrouwelijk, glimlach, sereniteit en kracht. Dus ik ben er zeker van overtuigd dat een parfum je humeur en je zelfvertrouwen kan opkrikken.”

/

Wat maakt het parfum onvergetelijk?

“Ik vind dat haar verschillende lagen en noten een perfecte harmonie vormen samen. Het is bloemig, houtig, Warm en zacht tegelijkertijd, dus. Iets wat ik nog nooit eerder rook.”

Hoe was het om mee te werken aan de geur en wat was je eerste reactie op het parfum?

“Ik bezocht parfumeur François Demachy en mocht mee te bepalen aan welke versie van zijn tests hij zou voort werken. keuzes maken. We waren het meteen eens over onze favoriete geur Het was een heel coole ervaring om het laboratorium te bezoeken en het proces eens van dichtbij te kunnen meemaken.”

Wat is je eerste geurherinnering?

Jennifer Lawrence: “Ik herinner me dat mijn moeder altijd Miss Dior droeg. Het was het eerste parfum dat ik ooit rook. Wanneer ik het nu terug ruik haalt het warme herinneringen boven.”

/

Wat maakt jou gelukkig?

Jennifer Lawrence: “Mijn hond Pippi, mijn vrienden en lezen.”

Welk boek veranderde je leven?

“Mijn favoriete boek is Anna Karenina. Ik had nooit gedacht me door een boek van 800 pagina’s te kunnen worstelen maar toen ik begon te lezen kon ik er niet genoeg van krijgen. Ik las ik dezelfde hoofdstukken opnieuw en opnieuw en werd verliefd op de personages, je lijkt wel samen met ze op te groeien in het boek.”

Kan je een interessante anekdote vertellen over de campagne opnames?

Jennifer Lawrence: “De meeste beelden zijn in en onder water opgenomen in twee verschillende huizen in Beverly Hills. Ik droeg prachtige couture jurken met korsetten die zo veel lagen tulle bevatten dat zowel drijven als onder water zwemmen onmogelijk waren. Dus hebben ze allerlei constructies bedacht met zwembandjes en piepschuim om me op mijn plaats te houden!”

Jennifer Lawrence

Wat is het beste make-up advies dat je kreeg?

Jennifer Lawrence: “Draag geen blauwe eyeliner.”

Welk beautyproduct zou je iedereen aanraden?

Jennifer Lawrence: “Dior Addict Lip Glow.”

/

Wat is je beautyroutine voor een rode loper?

Jennifer Lawrence: “Meestal nodig ik enkele vrienden uit en neem ik mijn tijd. We luisteren naar muziek, hangen wat rond en ik probeer niet te veel te stressen.“

Jennifer Lawrence

Hoe blijf je in vorm?

Jennifer Lawrence: “Ik loop, doe regelmatig aan pilates en soms aan yoga. Ik volg niet echt een dieet maar probeer over het algemeen gezond te eten.”

Welke projecten heb je in het vooruitzicht?

Jennifer Lawrence: “Ik nam een tijdje vrijaf en dat deed me deugd. En wat filmprojecten betreft zijn er hele leuke aanbiedingen, al besliste ik nog niet met welke projecten ik mee in zee zou gaan. De nieuwste X-Men komt uit in februari, dus dat is de eerstvolgende film waar ik in te zien ben.”

Wat is je favoriete reisbestemming?

Jennifer Lawrence: “Ik heb het geluk met mijn job dat ik de hele wereld mag rondreizen. Ik hou van Parijs, Budapest en ook van Italië.”

 

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Dior, Jennifer Lawrence, Joy, Parfum.