Achter de schermen bij Dior Haute Couture: make-up, celebs en meer
© Christian Dior

Achter de schermen bij Dior Haute Couture: make-up, celebs en meer

Leestijd: 1 min

Een week geleden baanden modellen gekleed in feeërieke silhouetten hun weg door het mos in Maria Grazia Chiuri's eerste haute couture-defilé voor Christian Dior. Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen... 

Achter de schermen: make-up met Peter Philips

Wij vielen als een blok voor de simpele, maar erg mooie make-up look door Peter Philips. Een egaal gelaat wordt opgefrist door een zachte, roze blush en enkele strategisch geplaatste sterretjes. Hoe je het doet, legt Philips je in de video persoonlijk uit.

Achter de schermen bij Dior Haute Couture: make-up, celebs en meer

Probeer je het graag zelf thuis? In een simpele look als deze zijn de details van groot belang. Het beige kohlpotlood in de binnenste waterlijn en de bleekroze oogschaduw met parelmoerglans geven, hoewel ze nauwelijks zichtbaar zijn, de ogen een lumineus effect. Teken de wenkbrauwen bij, maar sla mascara over of opteer voor een lichte formule in een bruine kleur voor een natuurlijke look. De sterretjes plak je op met wimperlijm: veilig voor huid én ogen.

Achter de schermen: wachten, wachten, wachten…

Haren moeten gekapt worden, nagels gelakt, jurken krijgen hun laatste touch-ups… Om het wachten voor de modellen aangenaam te maken liet Chiuri, gekend om haar bijgelovigheid, een automaat-waarzegger plaatsen. Hoe bijgelovig zijn de modellen? Geloven ze zelf in astrologie, een thema dat in Chiuri’s ontwerpen vaak terugkomt?

Le Grand Bal

Na het prachtige defilé werd de avond afgesloten met een groot gemaskerd bal ten midden van het groene decor. Het was een feest om te zien en om gezien te worden – vraag maar aan Bella Hadid, die erg veel bekijks kreeg in haar onthullende jurk.

Eva Herzigova en Bella Hadid: twee generaties topmodellen
(Foto: Victor Boyko/Getty Images voor Dior)

In de galerij bekijk je alle foto’s van Le Grand Bal.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Achter de schermen, Behind the scenes, Bella Hadid, Christian Dior, Haute couture, Maria Grazia Chiuri, Peter Philips, SS17.