5 leuke adresjes voor een citytrip naar Aarschot
© hetgasthuis.be

5 leuke adresjes voor een citytrip naar Aarschot

Door Marie Claire
Leestijd: 3 min

Wie een citytrip wil plannen, denkt misschien niet meteen aan Aarschot. Toch heeft de Vlaams-Brabantse stad meer te bieden dan je denkt. Gelegen op een boogscheut van Leuven en tussen de heuvels van het Hageland is de 'Beeldenstad' een trekpleister voor cultuur- en natuurliefhebbers. Maar ook mensen die liever wat kuieren in de stad en leuke boetieks ontdekken kunnen er hun hart ophalen. Dit zijn onze vijf favoriete adresjes voor een weekendje Aarschot.

1. Per Tutti

Voor een nieuw lingeriesetje moet je ongetwijfeld bij Per Tutti zijn. Deze lingeriespeciaalzaak in het centrum van Aarschot wordt al 25 jaar met hart en ziel uitgebaat door An. Naast een goede smaak heeft ze ook oog voor detail en hecht ze veel belang aan kwaliteit. Daarom stelt ze altijd eigenhandig en met veel zorg haar collecties samen.

In Per Tutti kan je terecht voor een uniek aanbod van high-end merken zoals Marie Jo, Prima Donna, La Perla, Chantal Thomass, Calvin Klein en Stella McCartney. Naast lingerie voor vrouwen vind je er trouwens ook ondergoed voor mannen en kinderen alsook bad- en nachtmode. Bovendien staan An en haar collega altijd klaar met professioneel advies.

Per Tutti, Martelarenstraat 34, 3200 Aarschot. 

/

2. Mabani

Mabani staat al 40 jaar garant voor eigenzinnige en kwaliteitsvolle juwelen. Toen Marie-Louise Weckx in 1978 haar zaak oprichtte koos ze voor een onconventionele benadering van de markt door juwelenavonden te organiseren. Een sterk concept dat al snel navolging kende.

In 2011 werd Mabani overgenomen door Ann Pauwels die, zonder het rijke verleden te negeren, de zaak deed heropleven. Met haar zakelijke inzicht en creatieve geest drukte ze haar stempel op het juwelenmerk.

Mabani wordt gekenmerkt door originele en kwaliteitsvolle juwelen. In haar ontwerpen laat Ann zich inspireren door de wereld rondom haar in plaats van door trends. Elk juweel wordt eerst met de hand geschetst. Die schetsen worden vervolgens door vaklui op ambachtelijke en ethisch verantwoorde wijze omgetoverd tot unieke juwelen.

De juwelen zijn verkrijgbaar in de stijlvolle winkel in Wolfsdonk, een deelgemeente van Aarschot, en via de webshop. Wie echter graag kennis wil maken met de juwelen in het comfort van de eigen huiskamer kan ook een demonstratie organiseren. Als gastvrouw geniet je bovendien van prachtige geschenken.

Aarschot

Mabani, Mouthorensteenweg 48, 3201 Wolfsdonk. www.mabani-juwelen.be

/

3. Thee met een Verhaal

Tijdens een burnout enkele jaren geleden ontdekte Jessica Van Humbeeck wat thee voor haar kon betekenen en besloot ze er haar beroep van te maken. Ze volgde verschillende opleidingen tot theesommelier en liet zich onderdompelen in de Britse thee-etiquette aan een gerenommeerde etiquetteschool in Londen. In 2013 was haar theespeciaalzaak Thee met een Verhaal een feit.

Met Thee met een Verhaal wil Jessica haar passie voor en expertise over thee delen met theeliefhebbers. Thee bezit immers krachtige helende eigenschappen en brengt mensen tot rust en verbindt ze met elkaar. Haar aanbod stelt ze altijd heel zorgvuldig samen en legt daarbij de focus op pure en kwaliteitsvolle thee.

Naast de verkoop van allerhande theesoorten in haar theespeciaalzaak en online deelt Jessica ook haar passie en kennis aan de hand van theeceremonies, lezingen en workshops. Zo organiseert ze sinds dit najaar Afternoon Tea workshops. Daarbij leert Jessica haar deelnemers welke thee ze kunnen schenken en welke hapjes ze daarbij kunnen serveren, hoe ze de tafel kunnen dekken en welk servies ze kunnen gebruiken. Aan het einde van de drie uur durende workshop wordt uiteraard samen genoten van het resultaat.

Een Afternoon Tea workshop kan privé geboekt worden vanaf vijf personen, maar wordt ook op vaststaande data gegeven. Verder kunnen klanten ook een kant-en-klare Afternoon Tea bestellen voor een feestje thuis.

Thee met een Verhaal, Leuvensestraat 8, 3200 Aarschot (1 juni 2018 verhuist de winkel naar Leuvensestraat 27 en zal worden uitgebreid met een afternoon tea salon in authentieke Britse stijl). www.theemeteenverhaal.eu

/

4. Brut

Brut is een hippe multibrand damesboetiek in het hartje van Aarschot die in 2016 geopend werd door Kristien Haepers. De jonge onderneemster heeft als missie om met haar boetiek de wereld dat tikkeltje stijlvoller te maken.

In de boetiek vind je een eigenzinnige mix van verschillende buitenlandse en Belgische merken die het best omschreven kan worden als vrouwelijk, maar stoer en met een boho twist. Enkele merken uit het aanbod zijn By Malene Birger, Liv the Label, Samsoe & Samsoe, Zoë Karssen, Cluse en O’Rèn.

Met zijn witte muren en houten accenten is de boetiek licht en uitnodigend waardoor het er aangenaam vertoeven is. Daar zit Kristiens opleiding interieurarchitectuur ongetwijfeld voor iets tussen. Bovendien beschikt Kristien ook over een diploma imagoconsulente, dus ze helpt je maar al te graag aan jouw ideale outfit.

Brut, Diestsestraat 6, 3200 Aarschot. www.brutaarschot.be

/

5. Harte Troef

Wie na al dat shoppen weer op krachten wil komen bij een lekkere maaltijd kan terecht in Harte Troef. De gezellige bistro bevindt zich in het centrum van Aarschot en beschikt over een prachtig terras met zicht over de Demervallei.

Dankzij de uitgebreide kaart kan je in Harte Troef zowel terecht voor een hartige lunch als een zoet vieruurtje en een uitgebreid dinner. Het professionele team waakt er over dat alle ingrediënten steeds uiterst vers zijn en bovendien uit eigen streek komen.

Aarschot

Harte Troef, Theo De Beckerstraat 33, 3200 Aarschot. www.hartetroef.be

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Aarschot, Brut, Citytrip, Harte troef, Hotspots, Mabani, Per tutti lingerie, Shoppen, Thee met een verhaal.