De 10 origineelste plaatsen om in groep te blokken
© Shutterstock

De 10 origineelste plaatsen om in groep te blokken

Door Emma Verbeke
Leestijd: 3 min

Het lijkt elk jaar bijna een wetmatigheid: net op het moment dat je als student met je neus in de boeken moeten zitten, begint de zon te schijnen. En nee, blokken is niet leuk, maar studeren in goed gezelschap kan al veel goedmaken. Dus, kwestie van alle studenten die geen zin hebben in de zoveelste studeersessie in een overvolle, snikhete bibliotheek toch ietwat bij te staan, zie hier onze selectie van de origineelste locaties om samen te blokken. 

Gent

1. Historische kelder Vrijdagsmarkt

Dankzij Bond Moyson kan je in het centrum van Gent terecht in een historische kelder. Een plek die ongetwijfeld inspireert om je boeken van onder het stof te halen. Koffie, water en stopcontacten zijn ter plaatse aanwezig. Vooraf reserveren is aangeraden, maar je kan er ook zonder reservatie terecht.

Quando spunta il sole tra le nuvole questa città dà il meglio di sé

Een bericht gedeeld door Marco Sanna (@marcoosanna) op

2. Sint-Pietersabdij

In de Sint-Pietersabdij kan je dan weer terecht op zolder. Blokken kan er in alle rust in een authentieke kader. Er is geen internet, wat misschien onhandig lijkt, maar er wel voor zorgt dat je niet de hele tijd afgeleid wordt door Instagram, Facebook en Twitter (mits je ook het internet van je smartphone uitzet natuurlijk). En er is nog een leuk pluspunt, want in de prachtige binnentuin kan je, wanneer nodig, een frisse neus gaan halen en even ontspannen.

3. Minus One

In het jongerencultuurcentrum Minus One kunnen 25 studenten terecht in een ruime werkplaats. De toegang is gratis en drankjes worden aangeboden aan een democratische prijs. Er is ook een leuke foyer om even op adem te komen. Ze hebben er zelfs een pingpongtafel!

/

Brussel

4. Tour & Taxis

Iedereen die ooit al een evenement bezocht op de site van Tour & Taxis weet dat het een unieke locatie is. Naast allerhande evenementen kan je er tegenwoordig ook tussen 9 en 18u om te blokken.

📍TOUR & TAXIS #bruxelles #bruxellesvie #structure #bench

Een bericht gedeeld door Riad Bel Larson (@riadlarson) op

/

Antwerpen

5. SDWORX

Zoek je een bloklocatie met een fantastisch uitzicht, dan moet je in de vergaderzaal van SDWORX zijn. Als je even genoeg hebt van de boeken, kan je er genieten van een prachtig 360° uitzicht over ’t stàd en de Schelde.

6. Brandweerkazerne

In de hoofdkazerne van de brandweerzone Antwerpen kan je terecht voor een unieke studeerervaring. De open ruimte op de eerste verdieping is volledig ingericht voor blokkende studenten. En wie weet, als je even afleiding nodig hebt, kan je er misschien knappe brandweerlui in actie zien…

Woon je in een hoog gebouw? Geen nood: onze brandweermannen trainen elke dag! #brandweer #firefighter #training #firedepartment

Een bericht gedeeld door Brandweer Zone Antwerpen (@bzantwerpen) op


7. Het steen

Altijd al willen studeren in het oudste gebouw van Antwerpen? Het kan! In Het Steen kan je je naar hartenlust in je boeken verdiepen in een oude kasteelkamer. Alle locaties in Antwerpen zijn geregeld via STUDY360. Reserveren is niet nodig, je eenmalig registeren is daarentegen verplicht.

#fortress #hetsteen #hetsteenantwerpen #antwerp #antwerpen #holiday #trip #belgium #2017

Een bericht gedeeld door Alex Galych (@alex_galych) op

/

Kortrijk

8. Blok@kerk

Kan je wel wat schietgebedjes gebruiken om geen herexamens te hebben in augustus? In Kortrijk kan je terecht in de Sint-Elisabeth kerk om er in alle stilte te studeren. De kerkdeuren staan open sinds 26 mei. Een unieke ervaring verzekerd, zeker voor wie alle steun (ook die van bovenaf) kan gebruiken.

Je bureau omruilen voor een originele setting? 💒 Waar studeer jij? #kulakblokt #blokatkerk #kulak

Een bericht gedeeld door KU Leuven Kulak (@kuleuvenkulak) op

/

Leuven

9. De KBC-bibliotheek

In Leuven kan je dan weer studeren in een bank. De KBC stelt zijn bibliotheek open waar je productief kan werken en wifi tot je beschikking hebt. En nog beter nieuws: hun koffiehoek is volledig gratis! Jammer genoeg sluit de ruimte al om 16u, waarna je toch een andere plek zal moeten vinden.

De trap af, voor de laatste keer 👋🏻#internship #sograteful #topcollegas

Een bericht gedeeld door Charlotte Staes (@charlottestaes) op

/

Brugge

10. Ottentic

Studenten uit Brugge hebben dit jaar een splinternieuwe locatie tot hun beschikking. Ottentic is een vergaderzaal waar zo’n 25 studenten plaats krijgen om te studeren. Er is gratis water en je kan er petanque spelen tijdens je pauzes. Op donderdag kan je er bovendien ook frietjes eten.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Blokken, Lifestyle, Studenten, Studeren, Studie, Unieke bloklocaties.