De schoonheidsgeheimen van actrice Sadie Sink
© Armani Beauty

De schoonheidsgeheimen van actrice Sadie Sink

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Een plantaardig dieet, slechts drie producten in haar make-uptas en een ochtendkoffie die ze niet echt lekker vindt: Sadie Sink, de Amerikaanse actrice en ambassadrice van Armani Beauty vertelt over de producten in haar badkamerkast, schoonheidsroutines en beautyrituelen.

Om hoe laat sta je op?

Sadie Sink: “Na een drukke periode op filmsets is het lastig om weer in een normale routine en slaappatroon te komen. Maar als het lukt, voelt dat geweldig. Ik ben een ochtendmens. Zelfs als ik laat ga slapen, ben ik vroeg uit de veren. Koffie is een verslaving: ik weet niet zeker of ik het echt nodig heb of lekker vind. Maar ik hou van het ritueel.”

Kom je wel eens de deur uit zonder make-up?

SS: “Meestal zonder make-up. Sinds ik op mijn veertiende begon met make-up heb ik altijd een professional bij de hand gehad die me hielp, dus eigenlijk kan ik het zelf niet zo goed. Maar ik voel me op mijn best met een beetje concealer en een kleurtje op mijn lippen. Het beste advies van een visagist: gebruik eyeliner. In het begin vond ik het eng om een rechte lijn boven mijn ogen te trekken, maar ik heb geleerd dat een lijntje je ogen echt kan laten opvallen. Dus, de moeilijkste truc heb ik eigenlijk al onder de knie.”

Hoe verzorg je je huid?

SS: “Ik was ooit een skincarejunkie. Het is heel moeilijk om dat niet te zijn, met zoveel mooie producten die heerlijk ruiken en merken die grote beloftes doen. Maar ik probeer nu de ‘less is more’-filosofie te volgen. Ik gebruik slechts drie producten van kleine, natuurlijke merken.”

Doe je iets groen voor de planeet?

SS: “Ik probeer me niet te laten verleiden door alle mooie producten en leuke verpakkingen. Uiteindelijk belanden die allemaal op de afvalhoop. Ik probeer vooral producten te kopen die lang meegaan, om zo afval te vermijden.”

Dieten, ja of nee?

SS: “Ik volg al acht jaar een plantaardig dieet. Na het zien van documentaires over veganisme raakte ik erin geïnteresseerd. Ik ben geen foodie: ik vind eten nogal saai. Dat maakt het volgen van een dieet wel makkelijker.”

Wat zijn de geuren uit je kindertijd?

SS: “Ik denk dat mijn eerste en meest blijvende geurherinnering waarschijnlijk die van mijn moeder is. Wat ze ook draagt of hoe ze van nature ruikt, het roept zoveel troost en herinneringen op.”

Wat is kenmerkend voor je schoonheidsroutine?

SS: “Iets wat ik niet doe en eigenlijk wel zou moeten doen, is mijn nagels laten verzorgen. Een wekelijkse manicure, dat zou ik eigenlijk tot een nieuw ritueel moeten maken.”

Je ultieme beautytip?

SS: “Less is more. Behalve water, drink veel water. En overvloedig zonnecrème smeren kan ook geen kwaad.”

Shop de 3 favorieten van Sadie Sink

Lisa Aelvoet De artikels van >

Koestert een gezonde obsessie voor de TikTok-video's van Nara Smith, verse bloemen en Belgische chocolade. Parijs is haar tweede thuis en alles Frans - van mode tot wijn - laat haar hart sneller slaan. Op zaterdagochtend vind je haar in een veel te lange rij bij de laatste nieuwe bakker, snakkend naar een kop koffie. Als ze niet lijkt te luisteren, plant ze waarschijnlijk in haar hoofd alweer haar volgende reis – want het Belgische weer is nu eenmaal altijd een goed excuus om te vertrekken.

Tags: Armani beauty, Beauty, Schoonheidsgeheimen.