Dit zijn de vijf grootste haartrends voor de herfst
© Launchmetrics Spotlight

Dit zijn de vijf grootste haartrends voor de herfst

Door Lotte Gillis
Leestijd: 2 min

Heb je nog geen idee wat je zal vragen bij je volgende kappersafspraak? De schaar erin, een nieuwe kleurtje of toch helemaal natuurlijk, laat je inspireren door de haartrends voor deze herfst.

Nu het wat kouder wordt, is het niet alleen tijd om je korte shorts en topjes in het ruilen voor lange broeken en warme pulls. Ook je kapsel kan wel wat verandering gebruiken. Maak de overstap van zomer naar herfst en ga voor een volledig nieuwe look.

De haartrends voor deze herfst zien er alvast veelbelovend uit. Zo winnen vooral kapsels aan terrein die er weliswaar moeiteloos uitzien, maar toch net dat beetje extra hebben. Denk aan de korte bob, stijlvol én praktisch voor de herfst, of aan face-framing laagjes die je look meteen een frisse update geven. Ook kleur speelt een belangrijke rol: koper blijft een van dé grote haartrends voor de herfst en voegt warmte toe aan elke coupe.

Deze haartrends ga je deze herfst overal zien

1. Korte bob

Zoals Coco Chanel ooit zei ‘When a woman cuts her hair, she is about to change her life’. Neem dit advies ter harte en ga deze herfst voor een korte bob. Het is de ideale haarstijl om beschadigd haar nieuw leven in te blazen en daarnaast ziet het er ook nog eens super stijlvol uit.

Korte bob

Launchmetrics Spotlight

2. Koper

Ben je blij met je kapsel, maar heb je wel zin in een nieuw, fris kleurtje? Probeer dan zeker eens koper. Waar het vroeger een van de minst populaire haarkleuren was, gaat men nu spontaan voor deze warme, herfstige haarkleur.

koper haar, haartrends herfst

Launchmetrics Spotlight

3. Natuurlijke golven en krullen

De tijden waarin menig krullenbol zich genoodzaakt voelde om uren voor de spiegel te staan met een stijltang in de hand zijn stilaan voorbij. Het internet barst van de tips om je natuurlijke golven en krullen te stylen en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Het is scheelt niet alleen uren werk en beschadigd haar, het ziet er ook nog eens geweldig uit.

Krullend haar

Launchmetrics Spotlight

4. Laagjes en face framing

Niet gezegend met volumineuze lokken? Geen probleem. door je haar in laagjes te laten knippen krijg je meteen een pak meer volume. Dit werkt nog beter als je ook kiest voor face framing pieces. Door je voorste plukken wat korter te knippen ziet je kapsel er nog net dat tikkeltje beter uit.

laagjes, haartrends herfst

Launchmetrics Spotlight

5. Mamma Mia waves

Deze haarstijl begon deze zomer al aan zijn opmars en belooft in de herfst alleen maar meer in het straatbeeld op te duiken. Dit kapsel is geïnspireerd op de prachtige golven van Amanda Seyfried in de ‘Mamma Mia‘ film. Ook als je van nature geen golvend haar hebt, is deze haarstijl makkelijk te recreëren met behulp van twee eenvoudige vlechtjes.

Mamma Mia waves, haartrends herfst

Launchmetrics Spotlight

Lees ook: Azijn: het hippe wondermiddel voor haar én huid

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bob, Haar, Haartrend, Kapselinspiratie, Krullen.