Hair gloss: bezorgt dit product je écht prachtig, glanzend haar?
© Launchmetrics Spotlight

Hair gloss: bezorgt dit product je écht prachtig, glanzend haar?

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Verzorgd, glanzend haar, wie droomt er niet van? Hoewel het internet barst van de haarroutines met speciale technieken en producten zou één product je in no time voorzien van een bos glanzende lokken. Maak kennis met hair gloss.

Glanzend haar is al jaar en dag het streefdoel van menig haircare-fanaat. Een ster die de juiste techniek alvast onder de knie heeft, is Madison Beer. De zangeres kreeg al ontzettend veel complimenten over haar lange, donkere -en vooral glanzende- lokken. Recentelijk deed ze haar grote geheim uit de doeken: de celebrity gebruikt zo nu en dan wel eens een hair gloss.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Madison Beer (@madisonbeer)

Wat doet een hair gloss?

Hoewel de trend eromheen volledig nieuw is, is het product zelf dat niet. Hair glosses bestaan al lang, maar werden voordien enkel gebruikt door kappers na een haarkleuring. Er zijn dan ook twee soorten glosses. Zo is er glansgloss en kleurgloss. De eerste is zowel geschikt voor gekleurd als natuurlijk haar en verzorgt de staat van de lokken. De tweede variant verzorgt het haar ook, maar blaast de haarkleur daarnaast nog eens nieuw leven in. Het is dus het ideale product als je haarkleur er ietwat dof uitziet of je highlights plots die extra spark missen die ze hadden toen je met je nieuwe coupe van de kapper kwam.

Hoewel het een techniek is die kappers al jaren hanteren hoef je niet speciaal geschoold te zijn om hem zelf toe te passen. Een hair gloss gebruik je makkelijk na een haarwasbeurt. Was je haar eerst met shampoo en daarna met conditioner. Nu je haar nog nat is verdeel je het in aparte lokken. Elke lok voorzie je van een goede hoeveelheid product. Laat de gloss een paar minuten intrekken en spoel hem daarna uit. Als je haar terug droog is, zal je merken dat er een prachtige glans overheen zit.

Onze favoriete hair glosses

Lees ook: Azijn: het hippe wondermiddel voor haar én huid

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Glanzend haar, Haar, Haarverzorging.