7 nieuwe films en series die in oktober op Netflix verschijnen
© Netflix

7 nieuwe films en series die in oktober op Netflix verschijnen

Door Lotte Gillis
Leestijd: 3 min

Oktober staat gelijk aan koude, natte dagen. Maar het is ook de perfecte maand om urenlang te bingewatchen onder een dekentje met een warme chocolademelk. Elke maand selecteert Marie Claire de beste nieuwe films en series op Netflix. Dit is wat je kan verwachten in oktober.

Outer Banks – serie – 10 oktober

Deze serie klinkt misschien bekend in de oren en dat kan ook best zo zijn want hij staat al een hele tijd op Netflix. Vanaf oktober kan je dus naast seizoen één, twee en drie ook een gloednieuw vierde seizoen van de serie verwachten.

Samenvatting: Het laatste seizoen eindigde met een flash forward van 18 maanden na het moment waarop de vrienden de gouden El Dorado hebben gevonden en ze het aanbod krijgen om op zoek te gaan naar de schat van Blackbeard. Het nieuwe seizoen kan dan ook twee kanten uitgaan. Een eerste optie is dat we opnieuw 18 maanden terug in de tijd gaan en de volledige aanloop naar dat moment te zien krijgen. Een andere optie is dat de verhaallijn gewoon verdergaat en ze op zoek gaan naar de schat van Blackbeard.

Lonely Planet – film – 11 oktober

‘Lonely Planet’ is de ideale romcom om eens goed bij onderuit te zakken. De film biedt de ideale vorm van escapisme dankzij de romantische scènes in een idyllisch Marokkaans decor. Netflix voorziet je dus ook in oktober nog van een zomerse romance.

Samenvatting: De film vertelt het verhaal van auteur Katherine (vertolkt door Laura Dern) die vastloopt met het schrijven van haar boek. Ze besluit daarom op writers retreat te gaan naar Marokko om inspiratie op te doen. Hier ontmoet ze naast andere schrijvers ook Owen (vertolkt door Liam Hemsworth). Owen is veel jonger dan Katherine en is daarnaast ook geen schrijver, hij vergezelt zijn vriendin op de reis. Desondanks voelen Katherine en Owen een klik en wat begon als een onschuldige trip, mondt uit tot een hartstochtelijke affaire.

The Lincoln Lawyer – serie – 17 oktober

Deze serie werd geproduceerd door Manuel Garcia-Rulfo en David E. Kelley die al meerdere Emmy’s in de wacht sleepte. Het verhaal is gebaseerd op de boekenserie ‘The Gods of Guilt’ van auteur Michael Connelly.

Samenvatting: De serie volgt het verhaal van advocaat Mickey Haller die er in LA alles aan doet om elke rechtszaak te winnen. Dat doet hij niet zoals een gewone advocaat vanachter een bureau, maar vanaf de achterbank van zijn Lincoln auto. De twee eerste seizoenen zijn al te zien op Netflix, maar vanaf 17 oktober mogen we dus ook het derde seizoen verwachten op het streamingplatform. Voor wie al een sneak peek wil: dit seizoen zal gebaseerd zijn op het vijfde boek uit de reeks.

Woman of the Hour – film – 17 oktober

Anna Kendrick is geen onbekende in de acteerwereld. We zagen haar al meermaals schitteren in de ‘Pitch Perfect’ films en ook als zangeres kreeg ze een monsterhit te pakken met ‘The Cup Song’. Toch is deze film een absolute primeur voor haar. ‘Woman of the Hour’ is Anna’s regiedebuut én ze vertolkt er eigenhandig de hoofdrol in.

Samenvatting: Voor de lead koos Anna Kendrick een personage dat dicht bij haar eigen wereld ligt. Ze vertolkt er de rol van een aanstormende actrice. Tot daar het normale deel van de film. In het verhaal wordt de actrice namelijk gecast voor een datingshow met niemand minder dan een seriemoordenaar, een storyline die tot niets anders kan leiden dan een huiveringwekkende en dramatische misdaadthriller.

La última noche en Tremor – serie – 25 oktober

Ook deze Spaanse miniserie kan je in oktober op Netflix verwachten. Hij werd geregisseerd door Oriol Paulo, bekend van ‘The Innocent’ en heeft Javier Rey en Ana Polovorosa in de hoofdrollen.

Samenvatting: In deze korte serie wordt een pianist plots door de bliksem getroffen. Door de slag krijgt hij opeens allemaal toekomstvisioenen die hem de stuipen op het lijf jagen. Zijn geliefden blijken in gevaar te zijn en dat wil hij koste wat het kost vermijden.

The Diplomat – serie – 31 oktober

Het eerste seizoen van dit politieke drama is al te zien op het streamingplatform. Het is nog wachten tot eind oktober voor ook het tweede seizoen op Netflix verschijnt. De serie wordt geregisseerd door Deborah Cahn, bekend van ‘The West Wing’ en ‘Homeland’.

Samenvatting: Deze serie gaat over de carrièrediplomaat Kate (vertolkt door Keri Russell) die er alles aan doet om haar turbulente leven op orde te houden. Zo is het een hele klus voor haar om haar job als ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk te combineren met haar woelige huwelijk met de politieke ster Hal (vertolkt door Rufus Sewell). Het eerste seizoen eindigde met Kate die ontdekte dat de Britse Premier zelf achter de aanslag op het Britse vliegdekschip zat. Daarnaast eindigde seizoen één nog letterlijk met een knal. In het tweede seizoen zullen we dus ontdekken wie de explosie overleefde en hoe het nu verder moet met de slachtoffers.

Lees ook: Het is officieel: er komt een vijfde seizoen van Emily in Paris

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Films en series, Netflix, Oktober.