Margot Robbie wordt het nieuwe gezicht van het inconische parfum Chanel N°5
© Pers

Margot Robbie wordt het nieuwe gezicht van het inconische parfum Chanel N°5

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Chanel pakt uit met groot nieuws. Actrice Margot Robbie wordt het nieuwe gezicht van het iconische parfum N°5.

Robbie is al ambassadeur van het Franse Huis sinds maart 2018. Maar de Australische actrice heeft nu ook één van de meest begeerde beautycampagnes te pakken. Zo is ze het gloednieuwe gezicht van Chanel N°5.

De geur zag het daglicht in 1921 en groeide uit tot één van de meest geliefde parfums ter wereld. Het parfum veranderde de geurwereld met zijn abstracte, bloemige compositie. Met noten van ylang-ylang, roos, jasmijn, sandelhout en vanille staat het symbool voor tijdloze elegantie en vrouwelijke kracht.

Margot-Robbie-Chanel

“Chanel N°5 is naar mijn mening een van de meest iconische geuren ter wereld”, zegt de Margot Robbie over Chanel N°5. “Het is een geweldig gevoel om deel uit te maken van zo’n rijke geschiedenis. Door de jaren heen zijn er talloze inspirerende vrouwen met deze geur verbonden, en ik voel me vereerd om aan dat rijtje van buitengewone talenten toegevoegd te worden”, aldus de actrice.

Robbie neemt het stokje over van de Franse actrice Marion Cotillard, die sinds 2020 ambassadrice was van het parfum. Voorgaande gezichten van Chanel N°5 waren onder andere Nicole Kidman en Marilyn Monroe.

Lees ook: Givenchy verwelkomt Sarah Burton als nieuwe creatief directeur, Wij spraken met actrice Rooney Mara, ambassadrice van Givenchy, Een eerste blik op Rihanna’s nieuwe campagne met Dior Beauty.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Chanel, Margot Robbie.