Dit zijn onze favoriete parfums voor de herfst van 2024
© Armani Beauty

Dit zijn onze favoriete parfums voor de herfst van 2024

Door Kim De Craene
Leestijd: 3 min

September, de perfecte tijd om je geurcollectie te vernieuwen en een frisse signatuur te kiezen die past bij het moment. Dit zijn enkele van onze favoriete parfums voor de herfst van 2024. 

Net als in de mode markeert het parfumseizoen een fris begin. Parfumeurs lanceren met dezelfde creativiteit hun nieuwste geuren, waarin klassieke en moderne ingrediënten samenkomen. Dit seizoen draait om unieke combinaties van bloemige, houtachtige en exotische tonen.

Een superinfusie van jasmijn

De fluweelzachte, intrigerende vrouwelijkheid van jasmijnbloemetjes in volle bloei, versterkt door een uitmuntend extract, speciaal voor Giorgio Armani vervaardigd: dat is de basis van Si Passione. Kruidig, honingzoet en sensueel. Een van onze favoriete parfums voor de herfst van 2024.

Inclusieve parfums voor de herfst van 2024

Ontwerper Olivier Rousteing bouwt voort op het Franse erfgoed van het Franse huis Balmain om zijn visie op avant-gardistische schoonheid te delen, met focus op respect, liefde en eenheid. Zijn inclusieve benadering van luxeparfums inspireert mensen wereldwijd om hun eigen schoonheid te omarmen. Geur vormt het eerste hoofdstuk van een nieuw boek voor het merk, dat in de toekomst verder zal uitbreiden. Zijn eerste collectie bevat acht gelaagde geuren uit vier verschillende geurfamilies: muskus, amber, bloemig en houtachtig.

De geur van Gigi

Deze nieuwe vrouwelijke geur van Paco Rabanne, gecreëerd door de gerenommeerde parfumeurs Alienor Massenet, Suzy Le Helley, Nathalie Benareau en Loc Dong, introduceert de eerste Grand Floral van het Huis. De complexe samenstelling combineert sprankelende rozen en witte bloemen met een ziltig mineraal muskusakkoord.

In de topnoten komen lavendelolie en Tonkalactone samen met mandarijnolie uit Madagaskar en het molecuul Pearadise. Het hart bestaat uit hernieuwbare Rose Oxide L, Ylang-Ylang en Jasmijn. De basisnoten verrassen met een mineraal akkoord van mos, Ecomusk R en Vanille Bourbon Absolue, afkomstig van Fairtrade-boeren in Madagaskar. Million Gold For Her straalt durf en elegantie uit. Topmodel Gigi Hadid is ambassadrice van de geur.

Gedurfd bij Dries

Ook de parfumfamilie van Dries Van Noten breidt uit met maar liefst vier nieuwe geuren. Bitter Splash, Vanille Camouflage, Camomille Satin en Crazy Basil weerspiegelen de gedurfde visie en de waarden van Dries Van Noten. De tijdloze, navulbare geuren zijn ontwikkeld volgens innovatieve, duurzame praktijken en bevatten natuurlijke en edele ingrediënten.

Mysterieus en donker

Deze houtachtige ambergeur valt op door twee exclusieve creaties: een gloeiend zwart lakakkoord met rokerige, rijke tonen en een Makassar ebbenhoutnoot die doet denken aan leer en berk. Onder dit glanzende oppervlak ontvouwt zich het mysterie van een donker pioenroosakkoord.

Bijzondere viooltjes

Verfijnd, ietwat gourmand, delicaat, stralend en tegelijkertijd gedurfd. Palatine, de eigentijdse nieuwe geurcreatie van Parfums de Marly, is geïnspireerd door een kleurrijke persoonlijkheid uit de 18e eeuw. Met een herinterpretatie van het iconische parfumingrediënt viooltjesblad, voegt het Franse parfumhuis dit najaar een bijzonder parfum toe aan hun collectie. Een gedurfd parfum met een langdurige sillage en een onvergetelijke signatuur.

Vijf odes aan natuurlijke schatten

DIPTYQUE haalt sinds de oprichting haar inspiratie uit de natuur – een onuitputtelijke bron van schoonheid en poëzie. Het Maison viert de sensuele en dromerige kant van zowel wilde als getemde natuur, en brengt leven en emotie in een wereld van geuren en beelden.

Met Les Essences de Diptyque opent het huis een nieuw hoofdstuk. Deze collectie bevat vijf eau de parfums, gecreëerd ter ere van natuurlijke schatten die normaal gesproken onopgemerkt blijven voor de mens.  Ervaar een olfactorische benadering van koraal, parelmoer, schors, waterlelie en de woestijnroos, gecreëerd door diverse parfumeurs.

Franse finesse met een Nederlandse twist

Marie-Stella-Maris introduceert vier exclusieve parfums, gecreëerd met 96% tot 100% natuurlijke, hernieuwbare ingrediënten. Marie-Stella-Maris combineert Franse expertise met een unieke Nederlandse twist in hun nieuwste parfumcollectie. Deze geuren, gecreëerd door in Frankrijk geboren en in Amsterdam gevestigde parfumeurs, balanceren traditionele savoir-faire met onverwachte ingrediënten. Elke geur biedt een unieke ervaring, geïnspireerd door de diverse uitingen van water – van fris en sprankelend tot houtachtig en verleidelijk. De parfums zijn genummerd volgens hun complexiteit: hoe hoger het nummer, hoe complexer de geur.

Parfumeur Christine Nagel creëerde haar eerste chypre-parfum voor Hermès: een sensuele geur, doordrenkt met houtachtige nuances, vlinderlelie met de subtiele verfijning van de wonderbes en intens patchoeli.

Lees ook: Shopping: de beste haarmaskers tegen droog en beschadigd haar

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Parfums.