11 x loafers om deze herfst te kopen
© Launchmetrics Spotlight

11 x loafers om deze herfst te kopen

Door Timon Van Mechelen & Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Ook deze herfst zijn loafers hét schoeisel bij uitstek. Met of zonder platform, en in zowel zwart en bruin als felle kleuren. Wij selecteerden 11 leuke exemplaren om snel te shoppen.

Schoenen voor mannen in een formele setting in de jaren 1930, een teken van rebellie onder studenten in de jaren 1960 tot een popicoon van de beroemde moonwalk: loafers kennen een eeuwenlange geschiedenis in de mode en dankzij hun veelzijdigheid zijn ze uitgegroeid tot een vast onderdeel van de garderobe van zowel mannen als vrouwen.

Gespot op de catwalk

Ook dit najaar deden loafers het goed op de catwalk. De elegante schoen past dan ook perfect binnen de laatste trends die naar namen als ‘quiet luxury’, ‘old money’ en ‘demure‘ luisteren. Te dragen in combinatie met een tweedelig pak of elegante rok, en dit alles in een neutraal kleurenpalet waarin zwart, navy en donkergrijs de bovenhand nemen.

Naast de verschillende paren in zwart, bruin en marineblauw zagen we ook loafers in felle kleuren en met vrolijke prints op de catwalk voorbijkomen. En ook zonder preppy outfit kunnen de schoenen volledig tot hun recht komen. Denk aan een wijde jeans of zelfs een trainingsbroek voor de echte durvers. Wie helemaal mee wil zijn met het kleurenpalet van deze herfst kijkt alvast uit naar een groen paar.

Shop onze selectie loafers voor de herfst

Wij verzamelden de mooiste loafers voor alle budgetten. Ontdek onze selectie van merken als Acne Studios, Ganni, Tod’s en meer.

Lees ook: Deze trends mogen we deze herfst in het straatbeeld verwachten, Editor’s pick: de nieuwe herfst/wintercollectie van FurlaDeze 5 denimtrends voor de herfst wil je nu in huis halen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Loafers, Schoenen.