7x pop-up zomerbars in Gent
© Unsplash

7x pop-up zomerbars in Gent

Door Valérie-Sophie Briers
Leestijd: 2 min

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat Gent weer bruist van de levendige pop-up bars. Deze tijdelijke hotspots zijn perfect voor een ontspannen avond met vrienden, heerlijk eten, en verfrissende drankjes. Of je nu een lokale inwoner bent of een bezoeker, deze zeven pop-up bars mag je zeker niet missen!

/
Junoboat

Stap aan boord van de Junoboat, een 70 jaar oude boot die ooit steenkool vervoerde en nu is omgetoverd tot een charmante vakantiewoning én zomerbar. Gelegen op het water, biedt deze unieke plek een rustgevende omgeving om te genieten van een drankje terwijl je de golven zachtjes hoort klotsen. In de zomermaanden transformeert de boot tot een levendige bar, waar je kunt genieten van de zonsondergang met een verfrissende cocktail in de hand.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PuurGent (@puur_gent)

Adres: Stropkaai 70, 9000 Gent

/
Monterey Gent

In het hart van het Gentse Citadelpark vind je Monterey Gent, een cultureel platform bij de oude muziekkiosk. Deze historische plek biedt een podium aan opkomend artistiek talent en gevestigde namen. Met een wekelijkse line-up van muziek, stand-up comedy, lezingen, theater, film, en yoga, is er altijd iets te beleven. Dompel je onder in cultuur en creativiteit terwijl je geniet van een drankje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Monterey Gent (@montereygent)

Adres: Louis Hanssensdreef, 9000 Gent

/
Gazon

Voor wie op zoek is naar ontspanning in een groene omgeving, is Gazon de perfecte zomerbar. Gelegen in de prachtige tuin van Kristallijn, kan je hier neerploffen in de kussens met een cocktail, tot rust komen onder de bomen, of een glaasje drinken aan de vijver. Zonnekloppers kunnen genieten van het zonnetje in een van de strandstoelen. Kinderen vermaken zich in de grote speeltuin met springkasteel, terwijl volwassenen zich kunnen uitleven met een potje Kubb, petanque, of kaarten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GAZON (@gazon.gent)

Adres: Warmoezeniersweg 20, 9000 Gent

Lees ook: Waarom Le Creuset een must-have is

/
Baraboire

Bij Baraboire waan je je in een tropisch paradijs. Deze originele bar, gevestigd in een verbouwde Amerikaanse schoolbus, biedt een exotische sfeer met palmbomen en weelderig groen. Geniet van je cocktail in de schaduw van de bomen en laat de vakantie vibes je overnemen. Een unieke ervaring die je zeker niet mag missen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Baraboire (@baraboire)

Adres: Keiskantstraat 3, 9031 Gent

/
Riviera

Verstopt in het historische centrum van Gent, biedt Riviera een oase van rust. Hier kun je ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van een hapje en een drankje terwijl je de bootjes voorbij ziet varen. De perfecte plek voor een ontspannen middag of avond met een vleugje romantiek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BAR RIVIERA (@riviera.gent)

Adres: Rekelingestraat 5, 9000 Gent

/
BROEI

BROEI, gevestigd in een oude loods, is een bruisende plek die in het teken staat van Ghent European Youth Capital 2024. Met ruimte voor een dertigtal organisaties, is het een ontmoetingsplaats voor en door jongeren. In de zomer is Bar Broei het kloppend hart van BROEI, waar je kunt genieten van een levendige sfeer, creatieve workshops, en inspirerende gesprekken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bar Broei (@bar_broei)

Adres: Nieuwland 69, 9000 Gent

/
Bar Bricolage

Bar Bricolage aan de Oude Dokken blijft een favoriete hotspot met zijn creatieve en eclectische sfeer. Deze pop-up bar is een smeltkroes van kunst, muziek, en verrassende decoraties. Van cocktails in hangmatten tot wekelijkse workshops en optredens, hier valt altijd iets te beleven. Een bezoek aan Bar Bricolage is een garantie voor een onvergetelijke avond.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bar Bricolage (@barbricolage)

Adres: Chinastraat 1, 9000 Gent

Proost op een fantastische zomer in Gent!

Lees ook: Van roots naar revolutie: de duurzame visie van Nicolai Marciano

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: 2024, Gent, Pop-up bar, Pop-up zomerbar, Zomer.