7 vrouwelijke artiesten van eigen bodem om dit jaar in de gaten te houden
© Chibi Ichigo

7 vrouwelijke artiesten van eigen bodem om dit jaar in de gaten te houden

Door Hannah Gellens
Leestijd: 1 min

2021 was een jaar zonder veel live optredens en publiek. Maar gelukkig stond de muziekindustrie niet stil. 2022 biedt een nieuwe kans voor opkomend vrouwelijk talent van eigen bodem om het beste in zichzelf naar boven te halen. Hier is alvast een selectie van 7 Belgische vrouwelijke artiesten die volgens ons gaan doorbreken in 2022. 

/

Chibi Ichigo

Chibi Ichibigo doet misschien een belletje rinkelen. Vooral door haar deelname aan De Slimste Mens Ter Wereld won de artieste aan bekendheid. Haar echte naam is Sabina Nurijeva. Ondanks haar Russische roots koos de rapster toch voor een artiestennaam in het Japans, Chibi Ichigo of ‘kleine aardbei’. 2022 belooft een belangrijk jaar te worden voor de artieste want eind april brengt ze haar debuutalbum uit.

/

MEYY

Ook de Brusselse zangeres en producer Charlotte Meyntjes, beter bekend als MEYY, doet het al even goed. Nadat haar debuut-ep Spectrum laaiend ontvangen werd, stond ze al op verschillende podia. MEYY brengt verfrissende elektronische r&b die je zin doet krijgen in meer.

 

/

Reinel Bakole 

De Belgisch-Congolese Reinel Bakole zou wel eens onze nieuwe koningin van de afro-soul kunnen worden. Ze begon als danseres, maar ontdekte al snel dat ze met haar diepe warme stem ook kon bekoren. Van soul tot electronic: in haar muziek zijn verschillende muziekinvloeden terug te vinden. Zelf zegt de zangeres toch dat haar liefde bij jazz ligt.

 

/

IKRAAAN

De Nederlandstalige r&b-zangeres IKRAAAN uit Mechelen staat erom bekend haar eigen sociale angsten en depressies niet onder stoelen of banken te steken in haar muziek. In haar singles Alleen, Cobra en Waarom, een samenwerking met Jef Neve, laat ze steeds het beste van zichzelf zien op een wondermooie, ingetogen manier. Dat belooft voor haar debuutalbum.

 

/

BLUAI

Met nog maar twee uitgebrachte nummers staat BLUAI nog in de kinderschoenen. Maar het belooft veel goeds. De vierkoppige band of vier vriendinnen Caitlin, Mo, Catherine en Ilayda, wonnen al de muziekwedstrijd Sound Track en binnenkort staan ze ook op We are Open in Trix.

 

/

Judith Kiddo

De Brusselse singer-songwriter Judith Kiddo ging eerst voor een opleiding tot actrice, maar koos uiteindelijk toch voor muziek. Op haar eerste ep Petit Chien, uitgebracht in 2020, kon ze bekoren met fantasievolle, vrolijke popnummers waarbij ook een vleugje melancholie te bespeuren is. In 2022 kunnen we ons alvast verwachten aan een veelbelovende show voor We are Open in Trix en hopelijk ook aan enkele nieuwe nummers van de zangeres.

 

/

Burenhinder

Burenhinder beschrijft zichzelf als een ‘all female rave’-collectief met steeds residenten over de vloer. Het wil een platform creëren waar vrouwelijkheid volledig in de kijker wordt gezet en dat met een gedeelde liefde voor harde elektronische muziek. Zo willen ze het stigma doorbreken: niet alles wat vrouwelijk is, hoeft lief en zacht te zijn. Want bij Burenhinder wordt er ook gestampt op de meest harde beats.

Lees ook: 1 op 2 Belgische vrouwen krijgt te maken met bodyshaming, Alle Belgische wintergroenten en -fruit op een rij

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: 2022, Muziek, Vrouwelijke artiesten.