5 tips om je manicure zomerproof te houden
© Dries Van Noten

5 tips om je manicure zomerproof te houden

Door Chloé Laforest  & Margo Verhasselt
Leestijd: 2 min

Onze nagels worden op vakantie zwaar op de proef gesteld door de hitte, het zand, het chloor en het zeezout. Ontdek hieronder onze beste tips om je manicure lang mooi te houden in de zomer.

In de zomer is het vaak hetzelfde verhaal: vijf minuten op het strand en je nieuwe manicure ziet er niet uit. Om ervoor te zorgen dat je niet opnieuw in deze situatie terechtkomt, lijsten we hier onze tips op om jouw nagellak langer te laten meegaan.

Vergeet je nagels niet te hydrateren in de zomer

In de zomer kan zwemmen in het zwembad of in de zee schade toebrengen aan onze manicure: “Chloor en zeezout hebben de neiging de huid en de nagels uit te drogen. Het is daarom beter om een base coat op je nagels te hebben om ze gehydrateerd te houden,” zegt Gaëlle Lebrat Personnaz, oprichtster en voorzitster van het merk Manucurist.

Vervolgens wordt een nagelroutine gevolgd die is afgestemd op een grondige verzorging van de nagels en nagelriemen: “Masseer je nagels regelmatig met een olie of een specifieke verzorging en vergeet niet een verzorgende basis aan te brengen die overeenkomt met de aard van je nagels. Alleen aangebracht of als basis voor nagellak, beschermt en verbetert het de nagels door ze gehydrateerd te houden en door lokaal in te werken op specifieke problemen zoals zachte, broze of beschadigde nagels,” legt de expert uit.

/

Hoe bescherm je je manicure tegen schokken?

In contact met zand (dat als een exfoliant op de nagels werkt), zal de lak de neiging hebben af te schilferen. Om de levensduur van je manicure dus te verlengen, moet je altijd afwerken met een laagje top coat. Dubbel voordeel: de top coat laat een beschermende film achter op de nagel en sluit de glans van de nagellak in.

Aarzel niet om je flesje top coat in je toilettas mee te nemen op reis. Om de twee dagen een laagje zorgt ervoor dat je manicure tot het einde van je vakantie meegaat.

Hoe breng je nagellak aan?

We denken vaak dat onze nagellak sneller droogt omdat het in de zomer warm is. Dit is een grote vergissing! Door de hitte wordt de nagellak namelijk dikker en plakkerig. Om je manicure te bevriezen, is er niets beter dan een kom koud water, waarin je jouw gemanicuurde nagels 5 minuten onderdompelt.

Vermijd ook om je manicure onmiddellijk na het douchen te doen. Het water in de nog natte nagel zal proberen te verdampen en kan lelijke belletjes veroorzaken terwijl de nagellak droogt.

Lees meer: De nieuwe haute joaillerie-collectie van Messika is een eerbetoon aan Egypte

/

Hoe bewaar je je nagellak

Zoals we hierboven al zeiden, is hitte niet noodzakelijk ideaal voor onze nagellakken. Maar voordat je je nagellak in de koelkast propt, weet dat dit niet nodig is. Temperatuursveranderingen (warm/koud) breken de formule van de nagellak af en maken ze papperig. “Het is beter om je nagellak op een koele, droge plaats in het comfort van je hotelkamer te bewaren dan op het strand,” voegt Gaëlle Lebrat Personnaz toe.

Een ander vals goed idee is om je nagellak te verdunnen met nagellakremover, waardoor het moeilijker droogt. Koop in plaats daarvan een echte nagellak verdunner, doe er 3 druppels bij en je bent klaar.

Lees meer: Slachtoffers van racisme lopen meer kans op geheugenproblemen op latere leeftijd, blijkt uit onderzoek

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Manicure.