De nieuwe haute joaillerie-collectie van Messika is een eerbetoon aan Egypte
© Pers

De nieuwe haute joaillerie-collectie van Messika is een eerbetoon aan Egypte

Door Malvine Sevrin  & Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

Het juwelenhuis Messika presenteert zijn nieuwe collectie 'Beyond The Light'. Voor de eerste keer vond Valérie Messika inspiratie in de wondere wereld van het Oude Egypte. Dat resulteert in een fascinerende collectie met goud en ruwe diamanten die uitnodigen tot dagdromen.

/

Voor ontwerpster Valérie Messika is deze collectie het resultaat van een ongekende verkenning van het Oude Egypte. Ze is al lange tijd actief in de familiehandel van geslepen stenen en biedt nu voor het eerst transformeerbare stukken en originele ontwerpen aan. Zoom in op deze hypnotiserende juwelen.

Beyond The Light

De ‘Beyond The Light’-collectie bestaat uit 5 sets. Aan de ene kant is Divine Enigma een heerlijk mysterieuze set. Van flamboyant geelgoud tot witgouden diamanten… Deze meerrijige halskettingen spelen met de symboliek van 7, een spiritueel getal.

 

Bij Move Iconica draait het allemaal om een harmonieuze combinatie van vormen. Oujdat, of amuletjuwelen, tenslotte, zijn een modieuze en hedendaagse interpretatie van de Udjat, het oog van Horus. Er zijn halskettingen, ringen en armbanden… Kortom, deze nieuwe collectie is betoverend!

Lees ook: Waarom heeft de een meer zin in seks dan de ander?

/

Akh-Ba-Ka, de mystieke juwelenset

Deze nieuwe collectie uit 2022 is gedeeltelijk gesigneerd met een ruwe diamant van 110 karaat uit de befaamde Lucara-mijn in Botswana. Valérie Messika werkt met uitzonderlijke stukken gemaakt met diamanten en wit goud. Deze diamanten, waaronder de 15 uitzonderlijke edelstenen, zijn afkomstig van dezelfde ruwe steen.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.