5 droogshampoo hacks die je leven gemakkelijker maken
© Getty Images

5 droogshampoo hacks die je leven gemakkelijker maken

Door Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

Ah droogshampoo, de heilige graal der tijdsbesparing wanneer je geen tijd hebt om je lokken te wassen in de ochtend. Maar wist je dat je het wondermiddel op heel wat andere manieren kan gebruiken?

1. Gebruik droogshampoo vóór het sporten

Spray droogshampoo op de haargrens voordat je gaan sporten. Niet alleen absorbeert droogshampoo de extra oliën op de hoofdhuid, maar tijdens het trainen neemt het ook het zweet op. Zo hoef je na het trainen niet elke keer je haar te wassen.

2. Gebruik droogshampoo voor het slapen

Geef het product extra tijd om in te trekken door het s ’avonds in het haar te sprayen. Hierdoor heeft het genoeg tijd om de oliën te absorberen en heeft het haar ’s ochtends alleen nog een kleine touch-up nodig.

Lees ook: We dragen meer zorg voor onze huid post-lockdown

3. Breng je poeder met een kwast aan

Breng je je droogshampoo in poedervorm aan? Dan kan het een goed idee zijn om een kwast te gebruiken. Sprenkel een beetje poeder op de borstel en breng aan op de haarwortels, zo vermijd je dat het een boeltje wordt in de badkamer. De gaatjes in de verpakkingen van poederdroogshampoo’s zijn vaak nét iets te groot waardoor je te veel gaat gebruiken. Een grove kwast maakt het product verdelen gemakkelijker.

Lees ook: Ikea slaat de handen ineen met textielontwerpster Zandra Rhodes

Kérastase

/

4. Verwijder olievlekken van je kleren

Droogshampoo alleen voor je coupe? Niets is minder waar. Het overkomt de beste wel al eens: je morst net op je favoriete T-shirt tijdens de lunch en houdt een vetplek over. De oplossing? Spuit er wat (kleurloze!) droogshampoo op. Die kan de olie absorberen.

5. Haal vieze geurtjes weg

Nog een trucje met droogshampoo. Last van zomerse (of gewoon doorheen heel het jaar) zweetvoetjes? Spuit wat droogshampoo in de schoenen. Het product verwijdert nare geurtjes en zweet.

Shop onze favoriete droogshampoo’s:

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Droogshampoo, Haar, Sport.