Zo blijft parfum langer ruiken in de zomer
© getty images

Zo blijft parfum langer ruiken in de zomer

Leestijd: 1 min

De zomer doet lonken naar zoete geuren. We geven enkele tips voor hoe je die het best aanbrengt.

/

In de zomer veranderen door hitte en in de war gegooide schema’s soms ook onze schoonheidsroutine’s. Alsook de manier waarop we parfum gebruiken: de warmte verspreidt de geuren intenser, en het parfum verdampt anders waarbij alleen de zware, bedwelmende basisnoten op onze huid achterblijven. Zonder de manier waarop je parfum draagt radicaal te veranderen, zijn hier vier dingen om in gedachten te houden bij het spuiten van je zomerparfum.

Lees ook: In Parijs kan je nu het levensverhaal ontdekken van Elsa Schiaparelli, de aartsrivaal van Coco Chanel

/

Spuit op specifieke plekken

Om hoofdpijn bij jezelf, of bij mensen rondom je te voorkomen, doe je best iets minder parfum op dan tijdens de rest van het jaar, en vooral: verstuif het alleen op pulse points (de plekken waar bloedvaten dicht bij de huid liggen nvdr), zodat het spoor zich over de hele dag verspreidt. Waar dan precies? Achter de oren, in de borstholte, op de polsen, aan de binnenkant van de knieën.

Verkoelend parfum op warme dagen

Op het moment dat je jouw lichaam met parfum gaat bespuiten, moet je er rekening mee houden dat het kan omslaan als je je in een te warme ruimte bevindt (vermijd de auto die in de zon heeft gestaan…) of wanneer je het warm hebt gehad en je huid heeft gezweet. Het is ook belangrijk te onthouden dat parfum kwetsbaar is en bijzonder gevoelig voor licht, temperatuurschommelingen, warmte en vochtigheid. Probeer parfum in de originele verpakking te bewaren en op een plaats die niet is blootgesteld aan warmte en vochtigheid.

/

Parfum en zon, slechte combinatie

Geen parfum, zelfs geen “strand” parfum, werkt goed met zonnestralen. De huid, die door blootstelling aan de zon fotosensitief is geworden, kan bij contact met parfum erytheem of gepigmenteerde vlekken ontwikkelen. Als je vooruit denkt, kan je jouw kleren 24 uur van tevoren parfumeren. Zo niet, dan kan je ook de “parfumwolk”-techniek toepassen, waarbij je je in een kamer laat doordrenken met een lichte wolk parfum die wordt “verneveld”.

Lees ook: “Mijn kleur lijkt afgewassen” & andere zomerse haarproblemen opgelost

/

Kies voor een zomerse geur

Net als bij de modecollecties herfst-winter en lente-zomer zijn veel geuren verkrijgbaar in Eau fraîche, Eau légère, Eau d’été of Eau Tonique. Parfumpuristen richten hun pijlen meestal op colognes, die de laatste jaren door de grote parfumeurs zijn afgestoft. Om een mooi luchtje te garanderen dat verfrist, putten de zomerparfums uit subtiele citrus- en bloemige noten (citroen, pompelmoes, sinaasappel), frisse bloemen (sering, pioenroos, fresia, jasmijn), verschillende fruitsoorten (appel, peer, perzik, bessen, ananas…), zonder de meer gourmandnoten van vanille en kokosnoot te vergeten die een tweede huid maken op het strand.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Parfum.