Neubau Eyewear vult collectie aan met 3D-geprinte brillen
© Pers

Neubau Eyewear vult collectie aan met 3D-geprinte brillen

Leestijd: 1 min

Bij het horen van het woord 3D-bril denken we spontaan aan de onaantrekkelijke, rood-blauwe plastic brillen die je in de cinema vaak bij een dito film krijgt toegestopt. Niets is minder waar in het geval van Neubau Eyewear. Het jonge brillenmerk lanceert een collectie met 3D-geprinte brillen die zowel duurzaam als futuristisch is.

We mogen in de toekomst nog veel verwachten van 3D-printing, want de innovatieve technologie is tot veel in staat. Ook het jonge brillenmerk Neubau Eyewear kwam tot dat inzicht. Het merk zal als een van de allereerste gebruikmaken van de technologie om de brillensector naar een hoger niveau te tillen.

Neubau Eyewear vult zijn populaire The Wire – een stijlvolle collectie met modellen in licht, roestvrij staal – aan met een sierlijke upgrade. Het merk voegde een extra 3D-geprint deel toe aan de vier oorspronkelijke modellen, wat resulteerde in zeven verschillende 3D-modellen. De vorm van de brillen varieert van klassiek tot extravagant, waardoor iedereen wel een favoriet vindt in de collectie. Elk van de brillen heeft erg fijne details en texturen die eruitzien als gravures. Die elementen zijn erg moeilijk te verwezenlijken met de traditionele methodes en dat maakt de collectie nog unieker.

Duurzaam en kwalitatief

3D-printing heeft verschillende voordelen. Dankzij de methode kan je uiterst nauwkeurig én duurzaam brillen maken van hoge kwaliteit. En laten dat nu toevallig de twee ankerpunten zijn die Neubau Eyewear zo geliefd maken bij klanten sinds hun lancering in 2016.

Het geavanceerde productieproces is zo duurzaam dat er geen restmateriaal overblijft. De monturen zijn net na het printen zo wit als hun bronmateriaal, pas daarna krijgt de bril dankzij een laagje verf zijn stralende kleur. Het duurt maar liefst 12 uur om één montuur te printen, wat de 3D-geprinte brillen toch net iets exclusiever maakt dan de traditionele monturen van het merk.

Ontdek hier onze favorieten

De nieuwe 3D-geprinte brillen zijn beschikbaar vanaf midden april en zijn verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren. Je kan de collectie ontdekken via de website of bij geselecteerde opticiens. Adviesprijs: 299 euro. 

Zoek je nog een bril voor deze zomer? Lees dan zeker ook ‘Crush of the Day: De zomercollectie 2018 van Neubau Eyewear‘.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: 3D brillen, Brillen, Duurzaam, Neubau eyewear.