Wel, dat kleine korreltje bevat een brede waaier aan vitaminen, mineralen, eiwitten en antioxidanten. Chiazaad is goed voor het hart-en bloedvaten, gaat het verouderingsproces tegen, én… helpt om gewicht te verliezen. Want, de zaadjes hebben namelijk de eigenschap om veel water op te nemen. Meng je chiazaad met een liquide substantie zal je zien dat ze enorm aan volume toenemen. Kortom, door chiazaad te eten, krijg je sneller een voldaan gevoel.
Het zou niet alleen goed zijn voor stoelgang, hart- en bloedvaten en het verouderingsproces tegengaan, maar helpt ook bij het afvallen, omdat het kleine zaadje ons merkwaardig genoeg sneller verzadigd doet voelen.
Reden te meer om je dag te beginnen met een chia ontbijtje en wij hebben maar liefst 3 overheerlijke receptjes verzameld van 3 foodies.
Appeltaart Chia Pudding
Voir cette publication sur Instagram
Ingrediënten
• 50 g romige kokosmelk
• 1 groot eetlepel maca-poeder
• 1 grote eetlepel MCT-olie
• snuifje zeezout + vanille
• kaneel/appeltaart kruid + stevia naar smaak
• water om te mengen
• 3 grote eetlepels chiazaad
Bereiding
Meng alles ingrediënten (behalve het chiazaad) tot een glad geheel. Roer vervolgens de chiazaadjes erdoor heen en laat het een nachtje indikken. Voeg bessen en noten toe als knapperige topping.
Receptje: Julie’s Lifestyle
Overnight oats met pindakaas
Voir cette publication sur Instagram
Ingrediënten
2/3 kopje havermout
2 eetlepels pindakaas
4 tl chia zaden
1 kopje amandelmelk
1 lepel vanille-eiwitpoeder (of gebruik vanille-extract)
1 rijpe banaan
Bereiding
Meng de banaan en melk en giet over de andere ingrediënten, goed roeren. Dek af en laat het een nacht in de koelkast staan. Topping granola en nectarine.
Chia pudding met blauwe bessencompote
Voir cette publication sur Instagram
Ingrediënten (2 personen)
Voor de chiapudding:
175 ml amandelmelk
1,5 el pindaboter, ongezoet en ongezouten
1 el ahornsiroop
1 snuifje vanille-extract
1 snuifje zout
2,5 el chiazaadjes
Voor de blauwe bessencompote:
100 gr (diepvries) blauwe bessen
1/2 sinaasappel, het sap
1 el chiazaadjes
Voor de afwerking:
1 el fijngehakte pinda’s, ongezouten
1 handje blauwe bessen
Bereiding
Voor de chiapudding: neem een blender en voeg de amandelmelk, pindaboter, ahornsiroop, vanille-extract en een snuifje zout toe. Meng tot een glad geheel. Voeg vervolgens het chiazaad toe en blend opnieuw heel kort. Verdeel het geheel over twee potjes en plaats ze enkele uurtjes in de koelkast.
Voor de compote: verwarm het sinaasappelsap samen met de blauwe bessen in een steelpannetje. Laat een vijftal minuutjes sudderen en prak de bessen vervolgens fijn met een vork. Haal het pannetje van het vuur en roer twee eetlepels chia door de compote. Laat afkoelen.
Tot slot: haal de chiapudding uit de koelast. Lepel er de compote van blauwe bessen over en werk af met fijngehakte pinda’s en extra blauwe bessen.
Receptje: Steffi Vertriest via Njam.tv